Stilling: helse > kolesterol >

om å senke kolesterolnivået

   Kolesterol har viktige funksjoner i kroppen, hjelper med celle bygning, nerve isolasjon og hormonproduksjon. For mye av det, men kan tette blodårene dine, og føre til hjertesykdom. Hvis total kolesterol er over 240, er det på tide å ta skritt mot å senke det. Hvis det er mellom 200 og 239, er det ansett borderline høyt, og du bør nok foreta trekk å senke det før det blir et alvorlig problem

Fakta

Hvis du ønsker å senke kolesterol, begynner med kostholdet ditt. Reduser mengden mettet fett og trans fett du spiser. Finn ut hvor mye kolesterol er i maten du spiser, og begynne å spise mat som har lite til ingen kolesterol. Hvis du røyker, sluttet. Å miste vekt og trene i minst 30 minutter per dag kan hjelpe også. Hvis disse trinnene ikke hjelper, kan legen forskrive kolesterolsenkende medisiner.

Misforståelse

Ikke alle kolesterol er dårlig. Det er to typer kolesterol. High-density lipoprotein (HDL) er ansett som en god type kolesterol. HDL kolesterol inneholder faktisk bare litt kolesterol og rikelig med protein som reiser gjennom blodet. Low-density lipoprotein (LDL) kolesterol er den dårlige typen. Det bygger opp plakk som tresko arteriene og fører til hjertesykdom. HDL, derimot, gjør det motsatte, å fjerne kolesterol fra blodbanen.

Risk Factors

Du er mer utsatt for høyt kolesterol hvis du er en mann i alderen 45 eller over eller en kvinne 55 år eller over . Sigarettrøyking, høyt blodtrykk, eller en familie med hjertesykdom i yngre alder-under 55 for en nær mannlig slektning og under 65 for en nær kvinnelig slektning-også er risikofaktorer. Hvis du har én eller færre av disse risikofaktorene, har du en lav til medium risiko for å utvikle høyt kolesterol, og du kan gjøre endringer i livsstil og kosthold for å senke kolesterolet. Hvis du har to eller flere risikofaktorer, har du en middels risiko, og du vil sannsynligvis måtte bruke medisiner for å senke dårlige kolesterolet og /eller heve høyt kolesterol. Legen din vil trolig anbefale kosthold og endringer i livsstil i tillegg. En høy-risiko person vil ha flere risikofaktorer og /eller hjertesykdom eller diabetes.

Type

De typer legemidler som brukes til å senke kolesterolet med statiner, niacin, galle-acid harpikser, fibric-syre derivater og kolesterol absorpsjon hemmere. Statiner er vanligvis de første medisiner som brukes, og lås de leverens produksjon av kolesterol, senke dårlige kolesterolet og litt heve nivået av det gunstige kolesterolet. Niacin er et B-kompleks vitamin som kan foreskrives i høye nivåer å senke LDL og heve HDL. Bile-resiner bind galle-som inneholder en stor mengde kolesterol-i tarmen, hindrer dets reabsorpsjon av blodet. Fibrater lavere LDL og heve HDL også, men hvordan de gjør dette er ikke kjent for sikker. De kan imidlertid redusere lipoprotein sekresjon, sammenbrudd triglyserid som inneholder stoffer og øke HDL-formasjonen. grensen Kolesterol absorpsjon hemmere tarmen er absorpsjonen av kolesterol.

Identification

Det er ingen fysiske symptomer av å ha høyt kolesterol. Av denne grunn, mange mennesker utvikler det uten å oppleve varselsignaler. Den beste måten å bestemme risikonivået og fange stigende kolesterolnivået før de er for høye, er å gå til legen for regelmessige blodprøver.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------