Stilling: helse > kolesterol >

testosteron libido behandling

   Testosteron er et hormon frigitt av den mannlige testiklene som er avgjørende for mannlige utvikling, herunder bygging av muskelmasse og kjønnsmodning. Det anses å være det hormonet som friske mannlige sex-stasjonen, og hos kvinner, er vanligvis utskilles i moderate mengder i eggstokkene

Tap av libido Behandling

Kvinner kan oppleve en alvorlig tap av libido for en rekke årsaker. Noen grunner kan ha generelle helse relatert, men mest vanlig tapet kommer etter utbruddet av overgangsalder. Mellom 20 og 40 år, en kvinne produksjon av testosteron reduseres med 50 prosent i gjennomsnitt. Under overgangsalderen, eller etter en hysterektomi eller ooforektomi (fjerning av eggstokkene), kan det redusere til nesten ikke-eksisterende nivå.

Female Sexual Dysfunction (FSD)

Testosteron er brukt som behandling for FSD, en diagnose for kvinner som opplever mangel på lyst eller en manglende evne for opphisselse. Tilsetting av testosteron i blodbanen resulterer i en økt libido, noen ganger betydelig, og en bedre samlet sexliv.

Studies

Proctor og Gamble finansiert en massiv studie som varte i 52 uker med 800 kvinner i overgangsalderen med nedsatt libidos. Rapportert i New England Journal of Medicine, studien viste testosteron bedre kvinners libidos og generell seksuell helse og førte til psykologiske forbedringer.

Cream eller Patch

Testosteron er foreløpig tilgjengelig i en krem eller lapp variasjon. Studiene var basert på lappen, kremen er antatt å være nesten like effektive. Enten metoden er brukt for å innføre testosteron via huden og inn i blodbanen.

Side Effects

Den vanligste bivirkningen knyttet til bruk av testosteron for libido behandling er upassende hårvekst, spesielt ansiktshår på kvinner. I Proctor og Gamble studien, utviklet fire av de aktive testgruppen kvinner brystkreft, mens ingen i placebogruppen gjorde. Imidlertid er det antatt å være relatert til testosteron lapp per desember 2009.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------