Stilling: helse > kolesterol >

hvor ofte bør kolesterolnivået sjekkes?

   Kolesterol er forskjellig fra de fleste blodprøver i at det brukes til å anslå risiko for å utvikle hjertesykdom. Fordi høyt kolesterol er nært knyttet til hjerte-og karsykdommer, er kolesterol testing ansett som en rutinemessig del av forebyggende helsearbeid

anbefalinger

I følge National Cholesterol Education Program (NCEP), alle voksne 20 år med eldre bør ha sitt kolesterol kontrolleres minst hvert 5. år . For personer med forhøyet risiko faktorer, bør testen utføres oftere.

Typer

Den anbefalte testen er en fastende lipoprotein profil, som måler din totale kolesterolet nivå, mengde av LDL (dårlig kolesterol), mengde HDL (godt kolesterol) og triglyserider i blodet.

Funksjon

Testen vil avsløre om kolesterolnivået er på et sunt nivå. Hvis du kroppen har for mye kolesterol, kan det bygge opp i veggene i blodårene dine, og føre til alvorlige medisinske problemer, inkludert hjerteinfarkt.

resultater

Sunn nivåer av totalkolesterol anses mindre enn 200 mg /dL (milligram kolesterol per desiliter blod). For triglyserider, er det ønskelig nivå under 150 mg /dL.

Hensyn

Hvis du vil at kolesterol sjekket, kontakt din lokale leverandør for å planlegge et besøk. Mange blodgivning sentre også kontrollere kolesterolnivået på alle givere, og vil gi et telefonnummer hvor resultatene kan bli sjekket like etter å gi blod.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------