Stilling: helse > kolesterol >

hvordan å forstå det gode av kolesterol

   . En titt på HDL og LDL-kolesterol, kolesterol nivåer, lipoprotein, og hvorfor kolesterol er nødvendig i kroppen

Du trenger:
kunnskap
. blodprøve for å sjekke kolesterolet.


en.
Kolesterol har blitt bakvasket (og med god grunn i dagens overvektige samfunn), men den har en svært reell hensikt i kroppen. Kolesterol er et lipid som er en voksaktig fet belegg til hver celle i kroppen. Kolesterol er en tre del element, som består av HDL, LDL og triglyserider. Når du tar en kolesterol test, bør det måle hver av disse delene for en bedre samlet oversikt over hvor mye eller hvor lite av hver av disse kolesterolnivået du har.
to.
Kolesterol isolerer nervene i kroppen og er avgjørende for livet til cellene. De produserer hormoner for kroppen og det er belagt med et protein som hjelper til i fordøyelsen av maten som er tatt inn til kroppen. For en gjennomsnittlig person, er kolesterol i kroppen laget av leveren og tatt av hva de spiser. To tredeler av en persons kolesterolnivå bør være fra leveren og en tredjedel av animalske produkter spist (kjøtt, egg, melk, osv. )
3
Dette kolesterol -. . Protein kombinasjon i celler kalles en lipoprotein. Det er denne lipoprotein som brukes til å rate HDL og LDL kolesterol i kolesterolnivået test (også kalt en blod lipid test)
LDL -. Low density lipoprotein-dette er det dårlige kolesterolet i kroppen din. Det vil bygges opp i cellene og blodkarene til å danne arterie tilstopping plakk og øke sjansene for hjerteinfarkt eller hjerneslag
HDL -. High density lipoprotein-dette er det gode kolesterolet i kroppen din. Det vil rense andre kolesterol fra blodårene og holde kroppen sunnere.
fire.
Kolesterol nivåer for LDL og HDL er funnet i blodet lipid test for å sjekke for kolesterol. Det er to områder for HDH og fem nivåer for LDL, og den måles i milligram per desiliter blod. Disse områdene er vanlig i de personer som er eldre enn 20
HDL -. Under 40 er lav og ikke en risikofaktor, men over 60 er ansett høy og en svært reell risiko faktor
LDL -. Under 100 er normalt, er 100-129 i nærheten av normalt, er 130-159 borderline høy, er 160-189 høy, og over 190 er svært høy og en ekstrem risiko for hjerte problemer.
fem.
Det er mange måter å senke kolesterolet, fra medisiner til kosthold og mosjon. Legen din vil diskutere de beste metodene for dine spesielle behov, avhengig av hvordan testen kommer ut.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------