Stilling: helse > kolesterol >

hvordan du finner ut kolesterolnivået

  Kolesterol er en myk, voksaktig substans som brukes av kroppen til å bygge cellemembraner, men høye nivåer av kolesterol er sterkt forbundet med hjertesykdom og hjerteinfarkt. The American Heart Association anbefaler at personer over 20 år gammel teste sine kolesterolet hvert 5. år
en.
Gjør en avtale med legen din for en kolesterol test. Hvis du tar noen medisiner, spør om de kan påvirke kolesterolnivået. Legen din kan ønske deg til å slutte å ta dem før testen.
To.
Fast (ikke spise mat) for 9 til 12 timer før testen. Du trenger ikke å slutte å drikke vann, men drikker ikke noe annet.
Tre.
Gå til din lege eller klinikk for testen. Sykepleieren vil trekke blod fra innsiden albuen din, eller fra baksiden av hånden din.
fire.
Studer resultatene når du mottar dem. Legen vil ønske å snakke med deg hvis resultatene er over normalt. Normal nivåene er under 200 mg \ dl, borderline er 200-239 mg \ dL og høy er 240 mg \ dL og over

Tips og advarsler


 • If. du var veldig syk på noe tidspunkt i løpet av tre måneder før testen, er det en god idé å gjenta testen på et annet tre måneder, som sykdommer kan heve eller senke kolesterolnivået.
 • Barn som er overvektige eller har nære familiemedlemmer med høyt kolesterol bør ha sin første kolesterol test mellom 2 og 10 år gammel. Vitamin D og piller er kjent for å øke kolesterolnivået.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------