Stilling: helse > kolesterol >

hvordan kolesterol testing fungerer?

  

Hva er kolesterol?

Kolesterol er en kroppslig stoff som er laget i leveren. Mange matvarer inneholder kolesterol, spesielt mat som kommer fra dyr som storfekjøtt og svinekjøtt. Kolesterol er en viktig nødvendighet for kroppen å være i stand til å operere. Imidlertid kan for mye kolesterol føre til alvorlige helseproblemer. Det er derfor det er viktig å regelmessig sjekke kolesterolnivået. Faktisk National Cholesterol Education Program (NCEP) anbefaler at kolesterolnivået sjekkes en gang hvert 5. år.

hva den gjør

Kolesterol gjør mange ting for kroppen din. Kolesterol hjelper produsere vitaminer og hormoner i kroppen din, hjelper produserer fordøyelsesvæsker, og også bidrar til å styrke din celle brønner. Men, kan kolesterol i overkant bidra til hjerteproblemer blant annet hjertesykdom og hjerteinfarkt. Det er viktig å balansere nivået av kolesterol som du inntak. En kolesterol test kan hjelpe deg med dette.

Fasting

Før du tar en kolesterol test vil legen be deg om å faste i minst 12 timer før testing tid. Fasting gir mer nøyaktige tall av det dårlige kolesterolet (LDL kolesterol) og triglyserider. Disse tallene kan være skjev når de er tatt rett etter et måltid.

Eksempel

Når du kommer til legekontoret de vil ta en liten blodprøve fra armen din. Nålen er liten, og i de fleste tilfeller bare fører lett ubehag. Du kan også få blodet testet av legen stikkende tommel og tegningen blod gjennom en slange. Prøven vil bli sendt til et laboratorium hvor kolesterol tallene vil bli registrert. Lab resultater kan ta alt fra noen dager til noen uker skal returneres avhengig av hvor lab er plassert og hvor travelt laboratoriet er.

Resultater

Resultatene dine vil variere avhengig av din alder, rase, vekt , og livsstil. Det er fordi hver av disse faktorene finne ut hva en god del for kolesterol er. Din kolesterol er målt i mg /dL (milligram per desiliter). Kolesterolnivået er delt inn i HDL (godt kolesterol) og LDL (dårlig kolesterol). Ditt LDL kolesterol bør ikke være over 200 mg /dL, og HDL bør være over 40 mg /dL. Hvis resultatene varierer mye fra disse tallene kan du bli satt på kolesterol medisiner, eller bedt om å komme tilbake for videre testing. Forsømmer å gjøre dette kan sette deg i alvorlig risiko for hjerte sykdommer og problemer i fremtiden.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------