Stilling: helse > kolesterol >

Valacyclovir bivirkninger

   Valacyclovir er reseptbelagte medisiner som brukes for behandling av helvetesild og forkjølelsessår, samt genital herpes utbrudd. Den håndterer herpes utbrudd med bruk av undertrykkende behandling. Det er ikke en kur for herpes, men det brukes for å kontrollere de ulike symptomene. Det er klassifisert som en antiviral. Valacyclovir har noen mulige bivirkninger

Vanlige bivirkninger

Det finnes noen vanlige bivirkninger som kan skje på grunn ta Valacyclovir. Disse bivirkningene har en tendens til å forsvinne fort, men hvis du finner ut at de er vedvarende eller problematisk, konsultere legen din. Disse vanlige bivirkninger er magesmerter, kvalme, hodepine, oppkast og svimmelhet.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er også en mulighet med Valacyclovir. Alvorlige bivirkninger kan, ofte føre til negative konsekvenser. Som et resultat, er det viktig å søke medisinsk hjelp hvis du opplever unormale blødninger eller blåmerker fra munnen eller nesen, føttene, hendene, ansiktet eller hele kroppen hevelser, lavere ryggsmerter, problemer med tale, blek hud, hallusinasjoner, mørke eller blodig urin, anfall, forvirring, desorientering, depresjon, gulsott, svakhet, ustø bevegelser, smertefulle perioder (for kvinner), ekstrem magesmerter, atferd som er aggressive, produserer mer eller mindre urin enn vanlig, feber, tretthet og finne blåmerker.

Allergiske Reaksjoner

Alvorlige allergiske reaksjoner er usannsynlig, men mulig når du tar Valacyclovir. Hvis du merker symptomer på en allergisk reaksjon, søk medisinsk hjelp. Noen tegn på allergisk reaksjon er brystet tunghet, hevelse (i tunge, munn, lepper eller ansikt), kløe, pustevansker, hudutslett og elveblest på huden.

Forsiktig

Ved vurderingen av om Valacyclovir er hensiktsmessig for deg, må du utvise forsiktighet. Informer legen om eventuelle allergier eller medisinske tilstander som du kanskje har, for eksempel AIDS, HIV (samt eventuelle andre plager relatert til immunsystemet) eller nyresykdom. Disse forholdene kan kalle for dosering endringer eller spesielle tester for å sikre trygghet i å ta Valacyclovir.

Overdose

Overdosering på Valacyclovir kunne føre til noen potensielt farlige konsekvenser. Som et resultat er det viktig å få medisinsk hjelp hvis du mistenker at du kanskje har en overdose av dette legemidlet. Noen symptomer på Valacyclovir overdose inkluderer ikke urinering i det hele tatt, eller urinerer mye sjeldnere enn vanlig.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------