Stilling: helse > kolesterol >

eggløsningen som det påvirker familieplanlegging

   Familieplanlegging er praksisen med å regulere antall barn en familie har gjennom naturlige metoder eller prevensjon. Fordi eggløsning er den tiden hver måned en kvinne kan bli gravid, å forstå hva som skjer og når det skjer er nøkkelen til å oppnå eller unngå graviditet

eggløsning

eggløsning er utgivelsen av et egg fra en kvinnes eggstokk. Det skjer ca 14 dager før starten av kvinnens neste periode. Fordi kvinners sykluser kan variere, ikke eggløsningen ikke skje på samme dag for hver kvinne, heller ikke skjer det samme syklus dag hver måned for en gitt kvinne. Ifølge amerikanske Graviditet, de fleste kvinner har eggløsning mellom dag 11 og 21 i syklusen sin, med dag én være den første dagen i menstruasjonen.

For en lærebok 28-dagers syklus, som enkelte kvinne har, eggløsning vanligvis skjer rundt dag 14. Egget vil leve 12 til 24 timer, så hvis det ikke er befruktet i denne tidsperioden, vil kvinnen ikke blir gravid. Men fordi sædceller kan leve i en kvinne for tre til fem dager, det er faktisk et vindu på ca seks dager der en kvinne kan bli gravid hver måned.

Eggløsning og Family Planning

Selv om enkelte former for prevensjon, slik som Depo-Provera eller p-pille, hindrer en kvinne fra eggløsning eller avgi et egg, andre former ikke. Hvis du ikke bruker en form for prevensjon som forhindrer eggløsning, eller hvis du prøver å bli gravid, forståelse eggløsning er gunstig.

Hvis du prøver å hindre graviditet, enten avstå fra sex i løpet av de fem dagene før og en dag etter eggløsning, eller bruk en back-up form for prevensjon, for eksempel kondom eller pessar. Hvis du prøver å bli gravid, vil disse seks dager rundt tiden for eggløsning gi deg best odds for å bli gravid.

Livmorhalsslimet

Det finnes noen måter å finne ut når eggløsningen vil inntreffe. Den første er slimet i livmorhalsen. Rundt tiden for eggløsning, blir slimet i livmorhalsen klare, glatte og elastiske, som tekstur og konsistens av eggehviter. Når slimet i livmorhalsen ser ut som rå eggehvite, er dette tiden for høyest fruktbarhet. Etter eggløsning vil slimet i livmorhalsen enten slå skyet og klissete eller vil tørke opp helt.

Eggløsning Predictor Kits

Du kan også spore eggløsningen ved hjelp av ovulation prediksjon metoder. Eggløsningstest prediksjon kits test for nivåer av et hormon som kalles luteiniserende hormon, eller LH. Når LH overspenning, vil eggløsningen skje om 12 til 36 timer. Eggløsning prediktor tester er gjort som graviditetstester --- de er dyppet i urin for å oppdage kvinnens LH.

Den dagen når du skal begynne å teste avhenger av hvor lenge syklusene dine er. Hvis du har en lærebok 28-dagers syklus, bør du begynne å teste på dag 11. Legg til en dag for hver dag hvis du sykler er lenger enn det eller trekke fra en dag for hver din syklus blir kortere.

Disse testene kan kjøpes på nettet eller i stoff butikker (se Ressurser).

Basal Body Temperature

basal kroppstemperatur, eller BBT, er en kvinnes temperatur når hun først våkner. Det må tas før noen bevegelse og på samme tid hver dag. Hver dag, diagram du din temperaturer på en graf (se Ressurser). Når du har eggløsning, vil kroppstemperaturen shift 0,4 grader celsius i løpet av en 48-timers periode.

En advarsel om å bare bruke BBT kartlegging som en metode for å forutse eggløsning: ofte du ikke vet du har hatt eggløsning før det er for sent. Hvis du har ubeskyttet sex to dager før temperaturen skift, kan du likevel bli gravid (fordi sædcellene kan leve tre til fem dager).
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------