Stilling: helse > kolesterol >

hvordan måle kolesterol

  Det er en stor mengde forskning som viser at høye nivåer av kolesterol, særlig type kolesterol som kalles LDL (low-density lipoprotein), kan øke en persons risiko for hjertesykdom og slag. Leger ofte velger å sette pasienter med høye nivåer av kolesterol på kolesterolsenkende medisiner kalt statiner, selv om noen kan senke kolesterolnivået via kosthold og mosjon. Den eneste måten å måle kolesterol er ved å ta en blodprøve. Her er alternativene for hvordan du får en slik test.
en.
Snakk med legen din. Siden kolesterol overvåking er så populært og utbredt, vil legen mest sannsynlig bli glad for å bestille deg en lab test for å måle kolesterol. Kolesterol testing krever ikke fort, så alt du trenger å gjøre er å ta lab skjemaet fra legen din til en lab, har blodet trukket, og deretter vente på resultatene. Dette kan være den optimale måten å måle kolesterol gitt at du kan finne ut din HDL og LDL proporsjoner.
To.
Se etter et helse rettferdig i ditt område. Fordi enkle kolesterol tester kan være tilgjengelig som fungerer ved å teste en dråpe blod fra en finger drittsekk, er det noen ganger mulig å få en on-the-spot lesing for gratis eller for bare en liten avgift. Du vil bare kunne finne ut dine samlede kolesterol nummer og ikke andelen av LDL versus HDL. Du vil fortsatt trenger å snakke med en lege hvis resultatene er utenfor normalområdet.
Tre.
Sjekk med din arbeidsgiver. Noen arbeidsgivere tilbyr de nevnte helsebutikker til tider, og hvis din gjør det, kan det hende at menneskelige ressurser koordinator kunne gi deg mer informasjon.
Fire.
Bestill et hjem kolesterol testing kits. Mange selskaper tilbyr direkte til forbruker testing for vanlige tester (for eksempel kolesterol nivåer), og du kan være i stand til å få resultater på stedet eller sende i en tørket blodet sted til et laboratorium for analyse. Ulempen med hjem testing er at hvis nivåene er høye, vil du fortsatt trenger å se en lege for hjelp i planleggingen av en kolesterol reduksjon strategi-og legen din vil sannsynligvis ønske å ha en standard blodprøve for å bekrefte resultatene og å få informasjon om din LDL og HDL nivå.
fem.
Vær sikker på at du forstår den informasjonen du får, uansett hvilken av de ovennevnte alternativene du velger å måle kolesterol. Betydningen av det samlede kolesterol nummeret kan være avhengig av andelen av LDL versus HDL-noen ganger til en gjennomsnittlig kolesterolnivå kan være problematisk hvis LDL er for høyt i forhold til HDL. Det er alltid best å snakke med en lege hvis du har spørsmål om kolesterolnivået ditt.

Tips og advarsler


 • Uavhengig av de faktiske kolesterolnivået, er det alltid gunstig å spise et sunt kosthold og for å få regelmessig mosjon.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------