Stilling: helse > kolesterol >

hvordan omega 3 lavere kolesterol?

  

Øker "gode" kolesterolet

Omega-3 fettsyrer er viktig for god helse. Men den menneskelige kroppen ikke produserer omega 3 på egen hånd, så det må være fått fra mat kilder. En fordel med omega 3 er som senker kolesterol. En av måtene som det senker kolesterolet, er at det øker en persons "gode" kolesterolet. Den "gode" kolesterol er høy density lipoprotein (eller HDL) kolesterol. HDL kolesterol tendens til å beskytte mot hjertesykdom. Folk som følger en Middelhavsdietten, som er rik på omega-3 mat, har økt HDL kolesterol og reduserte mengder av triglyserider (fettstoffer eller materiale som flyter i blodet).

Reduserer "Bad" Kolesterol

Omega -3 fettsyrer også lavere kolesterol ved å redusere det "dårlige" kolesterolet. Den "dårlige" kolesterolet er lav tetthet lipoprotein (eller LDL) kolesterol. Når det er for mye LDL kolesterol i blodet, bygger det opp på veggene i blodårene og kan føre til hjertesykdom eller slag. Folk som bruker fiskeolje kosttilskudd, som er rik på omega 3, har redusert mengde av LDL kolesterol og triglyserider (fettstoffer eller materiale som flyter i blodet).

Senker kolesterol og triglyserider

Den menneskelige kroppen blir sitt kolesterol gjennom maten, og fra hva kroppen produserer. Siden kroppen gjør alt den kolesterol den trenger, er det godt å være årvåkne om hvor mye som er konsumert siden høyt kolesterol i kroppen fører til hjertesykdom. The University of Maryland Medical Center rapporterer at enkelte matvarer rike på omega-3 fettsyrer kan redusere total kolesterol og triglyserider hos personer som har høyt kolesterol.

American Heart Association Anbefalinger

The American Heart Association anbefaler å spise fisk minst to ganger i uken. Fisk har ikke den høye mettet fett som finnes i fet kjøtt. Fet fisk som makrell, sjø ørret, sild sardiner, albacore tunfisk og laks er de beste valgene fordi de er høy i omega-3 fettsyrer. Dessuten fisk, er omega-3 finnes i andre matvarer som tofu, soyabønner, raps, valnøtter og linfrø. Disse matvarer blir omega-3 fettsyrer i kroppen når de er fortært.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------