Stilling: helse > kolesterol >

grunner for en sen periode på prevensjon

   Når du bruker prevensjon og menstruasjon er forsinket, kan det være svært stressende. Selv om du kanskje lurer på om du er gravid, hvis en hjemme test regler det ut, kan det være lurt å vurdere noen andre vanlige årsaker til en sen eller ubesvarte periode

Du trenger:. .
Medisinsk eksamen
Medisinsk historie.
Blood arbeid.
Søknad.

feilberegning

Selv om vi vanligvis tenker på en menstruasjonssyklus varer ca 28 til 30 dager, kan det faktisk variere ganske mye. Menstruasjonssyklusen er delt inn i to faser, follikkelfasen og lutealfasen. Den follikkelfasen er tiden fra når menstruasjonen begynner før eggløsning, i løpet av denne tiden, er egget blir forberedt for utgivelse. Lutealfasen er tiden fra eggløsning til når menstruasjonen begynner. Den follikkelfasen har ingen fastsatte fristen, mens lutealfasen er nesten alltid mellom 12 og 16 dager lange. Dermed, med mindre du vet nøyaktig hvilken dag du hatt eggløsning, kan det være vanskelig å beregne når menstruasjonen er forsinket. For eksempel, hvis din follikkelfasen varte 21 dager, så det kan være så lenge som 37 dager mellom periodene, som hvis du venter en 28-dagers syklus, kan virke som om du er over en uke senere.

anovulasjon Cycle

Noen ganger kan en sen periode kan faktisk være en savnet perioden. Selv om de fleste av oss forbinder savnet perioder med graviditet, hvis du har en måned hvor du ikke eggløsning, er det mulig å bare hoppe over mensen denne måneden. Siden eggløsningen er hendelsen som setter den andre fasen av menstruasjonssyklusen i bevegelse, hvis du ikke eggløsning det ikke er en hormonell trigger for at menstruasjonen skal begynne. Til slutt, kan dine nivåer av østrogen drop lavt nok til å forårsake "uttak" eller "gjennombrudd" blødning, men dette kan være mye senere enn du har forventet.

Forsinket Eggløsning

Det er mulig å ha en svært lang menstruasjonssyklus på grunn av forsinket eggløsning, noe som betyr et utvidet follikkelfasen. I sin bok "Taking Charge of Fertility din," Toni Weschler notater en rekke liv stressfaktorer som kan forsinke eggløsning. Disse stressfaktorer kan omfatte:. Psykisk og fysisk stress, sykdom, medisiner, hard trening og vesentlige vektendringer

Luteinized Unruptured Follikkelstimulerende Syndrome

I en tilstand som kalles Luteinized Unruptured Follikkelstimulerende Syndrome (LUFS), kroppen din reagerer på alle de ulike hormoner og stadier av menstruasjonssyklus som om alt har skjedd normalt. Men når eggløsning er satt til å skje, gjør egget ikke passere gjennom eggstokkene veggen. Dette follicle danner en cyste som har en tendens til å løse på egen hånd. I mellomtiden, skjønt, er mensen sent fordi kroppen din ikke har mottatt signal for progesteron nivåer for å slippe, og dermed starten på perioden.

Prevensjon Failure

Dessverre er det ingen form for prevensjon mislykkes fullstendig -bevis. Mens noen metoder har en høyere forekomst av svikt enn andre, alle metoder har potensial til å mislykkes (se Ressurser nedenfor). Hvis menstruasjonen er forsinket mens du er på prevensjon, er det alltid muligheten for at du kan være gravid. Det er lurt å ta en graviditetstest for å være sikker, som noen former for prevensjon kan være skadelig under graviditet.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------