Stilling: helse > kolesterol >

reproduktiv helse problemer

   Når man diskuterer reproduktiv helse problemer, de fleste automatisk tenke på problemer med fruktbarheten. Selv om disse problemene er inkludert i denne kategorien, kan reproduktive helseproblemer betyr noe knyttet til den reproduktive organer. For kvinner, kan dette forholde seg til livmor, eggstokker, eggledere, livmorhals, vagina eller ytre kjønnsorganer. For menn, kan dette bety sædlederen, prostata, epididymis, urinrøret eller penis. Noen leger inkluderer blæren og tilhørende organer som urinlederne i denne kategorien også.

Betydning

Reproduksjonshelse problemer er en bekymring av flere grunner. Ikke bare kan disse helseproblemer føre til sterilitet, kan de forårsake kreft, smerte og ubehag. Mange sykdommer i reproduktive organer lar seg behandle, men i noen tilfeller kan behandlingen være ganske kostbart.

Typer

Helseproblemer av reproduktive organer kan inkludere fruktbarhet-relaterte sykdommer som endometriose, polycystisk ovariesyndrom og retrograd utløsning, seksuelt overførbare sykdommer, noe som igjen kan påvirke fruktbarheten og forårsake smerter og ubehag, kreft, for eksempel, prostata eller livmorhalskreft, sykdommer relatert til urinveiene, slik som interstitiell cystitt, og benign problemer som for eksempel livmor fibroids.

Effekter

Effektene av reproduktiv helse problemer går utover bare effektene sett på organer selv. Alvorlig ubehag og smerte, forlegenhet og problemer med å få barn er alle viktige spørsmål som må løses. Når det gjelder fruktbarhet problemer, kan dette føre til alvorlig psykisk lidelse og kostnad relatert til fertilitetsbehandling. Slike problemer noen ganger kan bryte opp et ekteskap eller lang tid frieri.

Hensyn

Før behandling av alle typer sykdom knyttet til den reproduktive organer, bør en pasient sjekke med legen sin for å bestemme effekten en behandling kan har på hennes evne til å få barn. Noen problemer kan kreve en hysterektomi, eller fjerning av livmoren, og i noen tilfeller, fjerning av egglederne, eggstokkene og livmorhals, så forsiktighet bør tas for å bevare reproduksjonsevne hvis mulig. For menn, kan noen prosedyrer påvirke sperm produksjon, så sperm bank tas i betraktning. Kreft behandlinger spesielt kan påvirke fruktbarheten.

Behandling

Behandling tilnærminger variere avhengig av alvorlighetsgraden av problemet. Noen sykdommer er forårsaket av hormon ubalanser og kan korrigeres med medisin. Andre sykdommer, som moderat til alvorlig endometriose, kan bare løses med kirurgi. En vanlig operasjon for kvinner er den laparoscopy, der legen setter inn et lite omfang i magen for å se etter problemer med den reproduktive organer. Alle problemene kan behandles under operasjonen. For menn, endringer i livsstil som regel er i orden --- inkludert avslutte sigaretter og holde seg unna sterk varme --- og mulig kirurgi, for eksempel for en varicocele. For både menn og kvinner, ta noen seksuelt overførbare sykdommer er viktig. Alvorlige fertilitetsproblemer vanligvis er bare løses gjennom assistert befruktning behandlinger, for eksempel in vitro fertilisering eller intrauterin inseminasjon, og disse prosedyrene er dyre.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------