Stilling: helse > kolesterol >

Femara vs Clomid

   Mange par sliter med infertilitet. Mens noen tilfeller krever dyre behandlingsalternativer, slik som in-vitro fertilisering, kan medisiner brukes til å hjelpe andre. Clomid er den mest foreskrevne fruktbarhet medisiner, men Femara har vokst i popularitet nylig

Hvordan Clomid Works

eggløsning, som er en viktig komponent for å bli gravid, er ikke noe som enhver kvinnes kropp ikke vellykket hver måned. Clomid kan brukes til å hjelpe kvinner som har eggløsning regelmessig så vel som de som ikke gjør det. Når en kvinne gjør eggløsning på månedlig basis, hjelper Clomid til å skape en tilstand av super-ovulasjon der flere egg blir skapt hver måned i stedet for bare én. Når en kvinne ikke eggløsning normalt, til Clomid blokkerer østrogen reseptorene i hjernen, slik at kroppen tror det er lite østrogen. Dette resulterer i opprettelsen av flere luteiniserende hormon (LH) og follikkelstimulerende hormon (FSH). Økningen i LH og FSH hyper stimulerer eggstokkene, noe som resulterer i flere egg opprettes i eggløsning syklusen, og dermed øke sjansene for at et egg blir befruktet. Clomid er kun tatt for fem dager i hver syklus, men det holder seg i kroppen lengre.

Hvordan Femara Works

Femara, eller Letrozol, er en aromatasehemmer som tas hovedsakelig av personer med brystkreft. A kan studie fra 2001 av Health Canada målte effektiviteten til Femara forhold til andre rusmidler og besluttet at Femara er første-linje behandling for brystkreft. Dr. Robert Casper's gruppe i Toronto var de første til å bruke Femara å indusere eggløsning. Mens Clomid bare gjør kroppen tror det er lite østrogen, Dr. Randy S. Morris sier at Femara reduserer produksjonen av østrogen ved å blokkere enzymet aromatase. Kroppen har samme svar som med Clomid i at kroppen skaper mer LH og FSH, osv. Femara kun tatt for en kort periode (vanligvis fem dager) og er bra for en eggløsning syklus. Etter det må en ny runde av medisinen tas.

Clomid Side Effects

Vanlige bivirkninger av Clomid inkluderer ubehag i brystene, oppblåsthet, kvalme, oppkast, bekken ubehag, ubehag i magen, flere graviditeter, ovarial forstørrelse og noen visuelle symptomer. The Advanced Fertility Center i Chicago, blant annet, sier at et av problemene med Clomid er at det kan føre til at livmorslimhinnen og slimet i livmorhalsen for å bli tynnere. Ideelt sett bør både fôr og slimet bli tykkere for å både bli gravid og opprettholde svangerskapet.

Femara Side Effects

Vanlige bivirkninger av Femara inkluderer ømhet i brystene, hetetokter, og hodepine. Fordi det har vært tilfeller av medfødte misdannelser i svangerskap der Femara ble tatt etter at graviditeten var bekreftet, er det viktig å slutte å ta Femara umiddelbart etter å bli gravid.

som er mer effektivt?

Siden hver person er forskjellig, kan Clomid fungere bedre for noen mennesker, mens Femara kan fungere bedre for andre. The Advanced Fertility Center i Chicago bemerker at kvinner som ikke har eggløsning mens du tar Clomid kan være bedre tjent med Femara. Men Femara ikke har den lange historien som Clomid har og har ikke studert så lenge av en periode. Fruktbarheten legen eller gynekologen kan hjelpe avgjøre hvilke medikament er best for en spesiell person.

Hensyn

En lege bør konsulteres før du tar noen nye medisiner. En lege kan avgjøre om det blir noen negative konsekvenser på grunn av enten pre-eksisterende forhold eller andre medisiner pasienten tar.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------