Stilling: helse > kolesterol >

Strukturen i den reproduktive system

   Den menneskelige reproduktive system består av eggstokker, eggledere, livmor, livmorhals, vagina og melkekjertlene hos kvinner, og penis, testikler og tilbehør kjertler hos menn. Det reproduktive systemet er ansvarlig for den fysiske egenskapene til kjønn, slik som hårvekst mønstre, muskelmasse og stemme og skjelett forskjeller, samt reproduksjon

Eggstokkene

Hanner og hunner har begge gonadene, som er kjertler som produserer hormoner og reproduktive celler (sædceller eller egg). Den kvinnelige gonader er eggstokkene. Eggstokkene produserer eggceller (oocytter) samt hormonene østrogen, progesteron, inhibin og relaxin. Det er to eggstokker, og hver er på størrelse og form på en uten belg mandel. Den eggstokkfollikler inneholder oocytter. Eggstokkene er festet av leddbånd i livmoren og i bukveggen, i henhold til "Prinsipper for anatomi og fysiologi. "

Livmor

Livmoren sitter mellom endetarmen og urinblæren, og handler om størrelse og form av en pære. Den øverste delen av livmoren kalles fundus, er den midtre delen kalles kroppen, og den smale nedre delen av livmoren kalles livmorhalsen. Innsiden av kroppen i livmoren kalles livmorhulen, dette er hvor barnet utvikler seg under graviditeten. Livmoren holdes på plass av flere leddbånd. Egglederne, eggstokkene eller rør, kommer ut på sidene av livmoren. De er ca 4 inches lang, og eggceller reise gjennom egglederne for å nå livmoren, i henhold til "Prinsipper for anatomi og fysiologi. "

Andre Kvinne Structures

Skjeden er et rør-lignende struktur som er ca 4 inches lang, og strekker seg fra livmorhalsen til utsiden av kroppen. Den ligger mellom urinblæren og endetarmen. Vulva , eller pudendum, er navnet på de ytre kvinnelige kjønnsorganene The delene av vulva er Mons pubis, som er en "haug" av fettvev dekket av hud og kjønnshår som sitter foran urin åpningen,. kjønnsleppene majora , eller "ytre lepper" som strekker seg forfra og bakover og er dekket av kjønnshår, kjønnsleppene minora, de mindre folder hårløse vev som sitter mellom kjønnsleppene majora, og klitoris, som er en liten masse av erektilvev og nerve celler som sitter inne i fronten av kjønnsleppene majora, i henhold til "Prinsipper for anatomi og fysiologi. "

Testiklene

Den mannlige gonader er testiklene, eller testiklene, og disse er ovale kjertler som er om lag 2 inches lang og ca 1 cm brede Testiklene produserer sædceller (spermier celler) og hormonet testosteron. . sædcellene produseres innenfor seminiferøse tubuli i testiklene, denne prosessen kalles spermatogenesen The seminiferous tubuli inneholder to typer celler: spermatogenic celler, som produserer sædceller, og Sertolicellene Sertolicellene, eller sustentacular celler, danner en barriere. . som holder blodet vekk fra sædcellene, slik at kroppens immunsystem ikke vil angripe dem. Sertolicellene også nære sædceller og produsere væske for å transportere dem, og skiller ut hormonet inhibin. I mellomrommene mellom seminiferøse tubuli er Leydigcellene --- disse cellene skiller ut testosteron, i henhold til "Prinsipper for anatomi og fysiologi. "

Pungen

Testiklene sitte inne i pungen. Den pungen er en sac laget av bindevev og løs hud og henger fra roten av penis. Innvendig er pungen delt i to poser av scrotal septum. Den scrotal septum er laget av bindevev og glatt muskelvev kalt dartos muskler, er det også dartos muskelvev under huden i pungen. En liten skjelettmuskulatur kalt cremaster muskelen er også festet til hver testikkel. I kalde temperaturer, de dartos og cremaster muskler kontrakt. Sammentrekning av dartos muskelen gjør testikkelen stramt slik at den mister mindre varme, og sammentrekning av muskelen cremaster flytter testikkelen nærmere kroppen, der den kan bli varmere, i henhold til "Prinsipper for anatomi og fysiologi. " Den dartos og cremaster muskler også kontrakt under seksuell opphisselse.

Penis

Penis inneholder urinrøret, røret som transporterer både urin og sæd på utsiden av kroppen. Liket av penis inneholder tre sylinderformede områder av erektil vev: de to svamplegemene og corpus spongiosum. Korpuset spongiosum holder åpne urinrøret under utløsningen. Den utvidede enden av penis kalles glans. I en uomskåret penis, er det glans dekket av løs hud som kalles forhud. Den delen av penis som festes til kroppen kalles roten. Roten av penis er festet til skjelettet muskler som hjelper med utløsning, og vekten av penis er støttet av to leddbånd, i henhold til "Prinsipper for anatomi og fysiologi. "

Andre Male Structures

Det epididymis er en liten, komma-formede organ som sitter mot baksiden av hver testikkel Sperm celler modnes og bli i stand til å svømme i bitestikkelen,. Denne prosessen tar omtrent to uker The. epididymis driver modne sædceller inn i sædlederen.

Den sædlederen bærer sædceller fra bitestikkel til urinrøret. Urinrøret bærer sæd gjennom penis til utsiden av kroppen.

Det er noen flere kjertler som bistår reproduksjon hos menn. Sædblærene sitter mellom bunnen av urinblæren og anus, og skiller de en væske som hever pH-nivå for å beskytte sperm, samt prostaglandiner å hjelpe sperm mobilitet, fruktose for å gi energi og spesielle koagulasjonsfaktorer for sæd . Prostata er en smultring-formet kjertel på størrelse med en golfball som sitter under urinblæren. Den melkeaktig væske utskilt av prostata inneholder sitronsyre for å produsere energi for sædceller, flere enzymer, sure fosfatase og et antibiotikum som heter seminalplasmin. The bulbourethrale kjertlene (eller Cowpers kjertler) er omtrent på størrelse med erter, og sitte under prostata. De skiller ut en væske som hever pH i urinrøret for å beskytte sædceller og smører slimhinnen i urinrøret og slutten av penis, i henhold til "Prinsipper for anatomi og fysiologi. "
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------