Stilling: helse > kolesterol >

define hiv

   Den menneskelige immunodeficiency virus, vanligvis kalt hiv, er et virus som infiserer cellene og immunforsvaret til mennesker, noe som gjør det umulig å hemme viruset. Det finnes i dag ingen behandling for å fjerne viruset fra kroppen. Ifølge Avert, var 2,7 millioner mennesker smittet med hiv i 2007, med anslagsvis 33 millioner mennesker i dag lider av det

Historie

Ifølge medicinenet. com, ble HIV først oppdaget i 1981 i USA. Homofile menn utviklet Pneumocystis jiroveci lungebetennelse og sjeldne hudkreft, noe som førte forskere å oppdage HIV-viruset.

Transmission

HIV spres ved å ha ubeskyttet samleie med en hiv positiv person, berøre en smittet person blod, med produkter inneholder infisert blod eller ved hjelp av injeksjoner tidligere brukt av en HIV-positiv person. En HIV-positiv kvinne sprer også det til sitt barn under svangerskapet, fødselen eller mens du ammer.

Symptomer

Halvparten av HIV-positive personer sier at de har feber, verkende muskler eller ledd, sår hals og hovne lymfeknuter i nakken etter første ble smittet. Noen mennesker utvikler ikke noen symptomer.

Behandling

Det finnes ingen kur for hiv. Antiretrovirale medikamenter bidrar til å redusere HIV nivåer i kroppen, noe som forsinker utviklingen av HIV.

Forebygging

Bruk av kondom under samleie kan hindre HIV-smitte. Unngå tidligere brukte nåler og hansker ved håndtering av infisert blod bidrar også hindre det.

Komplikasjoner

HIV forårsaker ervervet immunsvikt syndrom (AIDS). Ifølge Avert, kan folk utvikle aids 10 år etter at en HIV-infeksjon.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------