Stilling: helse > kolesterol >

herpes nevrologiske symptomer

   Ifølge herpesonline. org, er mer enn 140 millioner amerikanere rammet av en form av herpes virus. Herpes er en virussykdom vanligvis spres ved seksuell kontakt som kan føre til forkjølelsessår (som det «gode» herpes) og genital sår (som det «dårlige" herpes). Den herpes virus er ikke alltid synlig og til tider kan ligge sovende i måneder. Den typiske herpes sykle eller utbrudd varer mellom to til 21 dager, ifølge herpesonline. org

Typer

Herpes virus kan tie i årevis og deretter flette som helvetesild. Herpes virus kan også vise symptomer oftere. Selv om det er mange typer herpes virus, de to som påvirker mennesker mest, er herpes simplex 1 og herpes simplex 2. Herpes simplex 1 er ansett som den "gode" herpes virus og symptomene er forkjølelsessår. Herpes simplex 2 er betraktet som "dårlige" herpes virus, og symptomene er genital sår.

Symptomer

Primær infeksjon og symptomer kan være asymptomatisk eller symptomer kan vises i form av lesjoner. Forandringene i genital herpes vil vises på skaftet av penis eller i vulva, vagina og cervix.

Nevrologiske symptomer

Blant de mange typer herpes simplex, annet enn herpes simplex 1 og herpes simplex 2, er herpes simplex encefalitt. Encefalitt er svært sjeldne. Når herpes viruset resultatene i encefalitt, vil den enkelte oppleve nevrologiske symptomer som anfall. Beslag grunn encefalitt er forårsaket når blodet kommer inn i spinalvæske.

Encefalitt forårsaker cerebral dysfunksjon samt adferdsendringer og forvirring. Nevrologiske symptomer forårsaket av encefalitt er feber, psykiatriske symptomer, kramper, oppkast, problemer med fokus, hukommelsestap og hodepine.

Herpes og graviditet

Hvis en kvinne har en herpes utbrudd mens fødselen, kan hun gå viruset til hennes ufødte barnet under levering. Dette kan kompromittere barnets immunforsvar og føre til nevrologiske problemer når det sentrale nervesystemet har blitt påvirket. Derfor vil leger vanligvis utføre en keisersnitt i tilfelle av en herpes utbrudd.

Kompromitterte immunsystemet

Mennesker med nedsatt immunsystem er mer sannsynlig å oppleve nevrologiske symptomer på grunn av herpes virus.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------