Stilling: helse > kolesterol >

kirurgiske familieplanlegging metode

   Kirurgiske metoder for familieplanlegging kan være nyttig for de som er sikker på at de ikke ønsker å ha noen barn etter operasjonen finner sted. Både menn og kvinner kan gjennomgå operasjoner for å forhindre graviditet, og for det meste disse operasjonene blir ansett som permanent

Du trenger:.
Thin kondomet

Typer

. Hos kvinner, innebærer kirurgisk sterilisering vanligvis skjæring, binding og /eller forsegling av egglederne, og dermed hindre at egg fra reiser fra eggstokkene til livmoren. Dette kalles ofte tubal ligation. I menn, er prosessen med kirurgisk sterilisering kalles en vasektomi. Det innebærer kutting og tetting av varebiler deferens, som hindrer sædcellene fra å flytte ut av testiklene.

En mer drastisk kirurgisk metode for familieplanlegging kan innebære en hysterektomi, hvor en kvinnes livmor er fjernet fullstendig. Denne formen for kirurgisk serilization imidlertid ikke bør vurderes hvis eneste formål eller nytte er for prevensjon, ifølge medicinenet. com.

Kostnader

Kostnadene ved tubal ligation og vasektomi varierer etter region, klinikk og prosedyre type. Tubal ligation koster vanligvis mellom $ 1500 og $ 6000, mens en vasektomi kan koste mellom $ 350 og $ 1000, ifølge Planned Parenthood hjemmeside.

Risiko

Kvinner som gjennomgår tubal ligation risikerer deres egglederne du kobler, men, ifølge til Planned Parenthood, er denne sjeldne. Hvis en graviditet oppstår, kan det utvikle seg i egglederen, skaper en graviditet utenfor livmoren. Ektopisk svangerskap er farlige, og deres symptomer er smerter i magen, eller tuppen av skulderen, uregelmessige blødninger og plutselig svakhet eller besvimelse. Andre risiko avhenger av hvilken metode for sterilisering.

I menn, er en vasektomi ansett som en meget sikker operasjon og komplikasjoner er sjeldne, ifølge Planned Parenthood.

Tilbakeføring

Vasektomi eller tubal ligation reverseringer tendens til å være mye dyrere og kompliserte prosesser med varierende priser av suksess. Ifølge Mayo Clinic nettside, bare 50 prosent av vasektomi tilbakeføringer er vellykket. Blant kvinner som har hatt tubal ligation kirurgi, om lag 13 prosent be om en reversering, og om lag 1 prosent gjennomgår reversering prosedyren, ifølge Planned Parenthood. Som vasektomi reverseringer, gjør tubal ligation tilbakeføringer ikke garantere en kvinne vil bli gravid igjen. De som har blitt operert sterilisert også kan slå til in vitro fertilisering eller adopsjon som alternative metoder for å få barn.

Trends

I følge en undersøkelse utført av US Department of Health and Human Services i 2002, var tubal ligation den primære metode for prevensjon blant 22,9 prosent av de spurte, sammenlignet med 16,1 prosent av folk som bruker vasektomi som sitt primære prevensjon metoden.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------