Stilling: helse > kolesterol >

søvnløshet og menopause

   Insomnia er en søvnforstyrrelse som frarøver ofrene for dyp terapeutisk søvn. Menopause er en hormonell endring som vanligvis oppstår hos kvinner i 40-årene og 50-tallet, og det kan vraket ødeleggelse på en kvinnes følelser og søvnmønster

hormoner

Overgangsalder er preget av hormon svingninger i en kvinnes kropp. Feilaktig hormon balanserer kan medføre avbrudd i en kvinnes søvn og våkne syklus.

Hetetokter

Noen kvinner opplever hetetokter eller svetting om natten i overgangsalderen. Som et resultat av indre varme eller våte ark, kan enkelte kvinner våkner ofte eller ikke sove i det hele tatt.

Sleep Apnea

Søvnapné er en annen grunn til postmenopausale kvinner opplever søvnløshet. Vektøkning på grunn av skiftende hormonelle balansen kan gi sleep apnea.

Medisiner

Kvinner i overgangsalderen kan velge å bruke klaseormedrue eller andre urte kosttilskudd for å lette symptomer. Hormonbehandling er en annen populær type behandling, men disse medikamentene kan føre til søvnløshet.

Depresjon

Noen kvinner opplever mild til alvorlig depresjon i overgangsalderen. Depresjon kan også være ledsaget av angst, noe som kan føre til søvnløshet.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------