Stilling: helse > kolesterol >

effekter av micronor progesteron krem

   Micronor progesteron krem er en lav-dose prevensjonsmiddel. Medisinen virker ved jevning slimet rundt livmorhalsen, som igjen gjør det mye vanskeligere for sædcellene å nå egget. Som med de fleste progesteron-baserte prevensjonsmidler, finnes det en rekke bivirkninger

Vanlige bivirkninger

Noen vanlige bivirkninger omfatter endringer i menstrual blødning, lettere uterin blødning mellom perioder, stans av menstruasjonssyklusen, diaré, forstoppelse, kramper, kvalme, nervøsitet , oppkast, vektøkning, hevelse på applikasjonsstedet, og hevelse i ankler og føtter. Selv om disse er betraktet som den mest vanlige bivirkningene, de bare berører et lite antall brukere.

Alvorlige bivirkninger

Noen alvorlige bivirkninger omfatter bryst smerter og ømhet, kviser, hot blinker, brune flekker på huden, søvnvansker, tap av seksuell lyst, plutselig økning eller reduksjon i kroppshår, mental depresjon, økt i mengder av morsmelk, og hudutslett. Disse bivirkningene er også svært sjeldne og påvirker ikke mange brukere.

Viktig sikkerhetsinformasjon

Du vil bli pålagt å planlegge regelmessige besøk med legen din for å overvåke utviklingen mens du tar denne medisinen for å sikre at det fungerer . Progesteron krem har også vært kjent for å forårsake svimmelhet i enkelte brukere, og det anbefales å ta forsiktig når du bruker et av maskiner i løpet av behandlingen. Vaginal blødning kan oppstå gjennom de tre første månedene av behandlingen, men dette er ikke farlig, og du bør fortsette behandlingen.

Bruk

Bruk alltid denne medisinen nøyaktig slik det var foreskrevet til deg av legen din og aldri i doser større enn hva som har blitt anbefalt på etiketten. Medisinen gis lokalt og er brukt gjennom en vaginal stikkpille. Den stikkpille bør være helt inn og plassert mot veggen av livmorhalsen. Pass alltid på å ta stikkpille ut av pakken før innsetting. Forebygging av svangerskapet begynner innen 24 timer, men Micronor progesteron krem forhindrer ikke kjønnssykdommer.

Advarsel

Hvis du opplever noen av de nevnte bivirkningene, kontakt lege umiddelbart.

Hvis en overdose er mistenkt, kontakt Giftinformasjonen og hodet til nærmeste legevakten.

Micronor progesteron krem er ment til bruk som prevensjonsmiddel og ikke bør brukes til andre medisinske formål med mindre spesifikt foreskrevet av legen.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------