Stilling: helse > kolesterol >

menneskelige sædceller fakta

   Den mannlige testiklene, som ligger i pungen under penis, produksjon menneskelige sædceller. Human sperm utgjør bare 5 prosent av den totale mengden ejaculated væske. De resterende 95 prosent av væsken renser urinrøret av urin og reduserer surheten av kvinnelige vaginal væsker

Antall

Hver gang et menneske mannlig utløsning gir han opp til 400 millioner sædceller som er nedsenket i løpet av 1 /2 ts. av sæd. Infertile menn har sperm teller mindre enn 20 millioner.

Størrelse

Sperm er veldig små celler, som bare måler 1/600th av en tomme lang.

Form

Sperm inneholder et stort hode med et flagellum , eller hale, på slutten, slik at det ligner et rumpetroll. Hodet inneholder 23 kromosomer --- halvparten av et menneskes kromosom teller.

Produksjon

I motsetning til normal celle reproduksjon, sæd celler gjennomgår en prosess som kalles meiose, som begynner som en enkelt celle. Det deler seg i to datterceller, hver med 46 kromosomer. Hver datteren celle deles i to sædceller, hver med 23 kromosomer.

Lengde Life Cycle

Sperm krever to måneder å fullføre sin livssyklus. Det tar 10 til 14 dager å svømme inn i sædblærene, hvor de vente til sædavgangen.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------