Stilling: helse > kolesterol >

positive testresultater for høy risiko HPV

   Genital humant papillomavirus (HPV) er en seksuelt overført sykdom som kan forårsake genital warts, celleforandringer og livmorhalskreft. For å teste for HPV, leger som spesialiserer seg på kvinners helse (gynekologer) utføre en celleprøve av swabbing eller forsiktig skraping celler av livmorhalsen. Disse cellene gå til et laboratorium for analyse. Unormale resultater faller inn i to stammer: høy risiko og lav risiko. Høy risiko HPV stammer er de eneste typer av HPV som kan føre til livmorhalskreft

Betydning

I følge Rutgers Health Services, 20 til 40 millioner amerikanere har en HPV-infeksjon til enhver tid. Også opptil 60 prosent av alle seksuelt aktive kvinnelige studenter kontrakt HPV. Forekomsten av HPV i menn er ukjent, ettersom HPV-testing er mer vanskelig å utføre, og siden det sjelden har noen effekt på menn de ikke søker testing for sykdommen.

Typer

Det finnes rundt 30 stammer av HPV, og kun 13 er høy risiko. To av isolatene forårsaker rundt 70 prosent av alle tilfeller av HPV, ifølge Rutgers Health Services.

Effekter

Høy risiko HPV kan forårsake genital warts kjent som condyloma acuminata. Den høye risiko belastning bærer også en liten sjanse for å utvikle seg til livmorhalskreft. Dersom du får infisert, er det også mulig å spre HPV til din seksuelle partnere.

Forebygging /løsning

Avholdenhet er den eneste sikre beskyttelsen mot enten stamme av HPV. Kondom gir en viss beskyttelse, men nær genital kontakt er metode for overføring, noe som betyr at det er mulig for deg å avtale det når du bruker kondom eller ha nær genital kontakt. Metoden for å påvise høy risiko HPV er hyppige celleprøver sjekker cellene. Disse screenings vanligvis inntreffer hver tre til seks måneder i stedet for hvert år, som er standarden for kvinner med celleprøver gi normale resultater. Gynekologer ta biopsier av cellene hvis testen er unormale, som innebærer skjæring eller klipping et stykke cervical vev for eksamen. Å behandle progressive forstadier til kreft celler, kan områdene bli kuttet ut eller fryst å drepe HPV. Dersom HPV blir cancerous, kan det være nødvendig å operere fjerne livmorhalsen.

Hensyn

Mens høyrisiko HPV ikke bære en risiko for livmorhalskreft, er det små. Med riktig medisinsk behandling og vanlige visninger, er enhver progresjon av HPV i pre-cancerous eller cancerous celler oppdages tidlig, fører til en positiv prognose hvis det er et problem.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------