Stilling: helse > kolesterol >

post-abort pasienter og magesmerter

   En kvinne gjennomgår en abort trenger støtte og omsorg når inngrepet er over. Hennes lege vil advare henne om mulige post-abort komplikasjoner hun kunne oppleve. Grader av magesmerter er vanlig i post-abort pasienter, men vil sterke magesmerter trolig kreve en lege omsorg

Abort Typer

I en kirurgisk abort, bruker en lege et vakuum for å fjerne graviditet-relaterte vev og foster fra kvinnens livmor. I en medisinsk abort, foreskriver en lege pasienten medisiner som vil avslutte svangerskapet. Disse medikamentene er mifepriston, metotreksat og misoprostol.

Normal magesmerter

Ifølge National Abort Federation, er en del magesmerter normal for post-abort pasienter. Smerten kan være forårsaket av kramper eller opplevelser av kvalme.

Andre magesmerter

Unormalt magesmerter i en post-abort pasienten er alvorlig nok til å hindre henne i å stå opp. Magesmerter som varer mer enn 24 timer er også utenom det vanlige. Hvis en pasient opplever en av disse, bør hun kontakte sin lege.

Behandling

For normal magesmerter, en varm pute eller et varmt bad kan hjelpe, sier National Institutes of Health. Hvis smertene er unormal, kan det være forårsaket av en infeksjon eller vevsskade, og vil kreve en lege intervensjon.

Betydning

Alvorlige komplikasjoner som for eksempel magesmerter forekommer hos færre enn én av 100 post-abort pasienter.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------