Stilling: helse > kolesterol >

HPV fakta for menn

   Humant papillomavirus (HPV) er en vanlig seksuelt overført virus. De fleste mennesker i USA som er seksuelt aktive vil til slutt ha HPV, ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC). Viruset kan infisere hud i en manns underlivet, inkludert penis eller anus

Typer

Av de mer enn 40 år. typer av HPV, kan noen gi kjønnsvorter og andre kan føre til anal eller peniskreft. De typene som forårsaker kjønnsvorter er ikke de samme typene som kan føre til anal eller peniskreft.

funksjoner

De fleste menn som får HPV aldri utvikle noen symptomer eller helseproblemer, ifølge Mayo Clinic. Bare rundt 1 prosent av seksuelt aktive menn i USA utvikle genital warts, og både anal og penis kreft er sjeldne.

Hensyn

Noen menn er mer sannsynlig å utvikle sykdommer relatert til HPV enn andre er. Statistikk fra CDC opplyser at homofile og bifile menn utvikle analkreft 17 ganger oftere enn heterofile menn, og menn med svakt immunforsvar, for eksempel de med humant immunsviktvirus (HIV), har større risiko for å utvikle anal kreft og alvorlige tilfeller av genital warts som er vanskelige å behandle.

Symptomer

Symptomer på HPV-infeksjon som kan vises i menn er vorter på penis, lysken, testiklene, anus eller lår.

Effekter

Det finnes ingen kur eller behandling for HPV, men det er behandlinger for tilstander forårsaket av HPV i menn. Behandlinger for genital warts er kirurgisk fjerning, frysing og medisinering. Behandlinger for anal og penis kreft er kjemoterapi, strålebehandling og kirurgi.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------