Stilling: helse > kolesterol >

herpes virus livssyklus

   Herpes virus har mange arter, hver stamme fører til en annen sykdom. Herpes simplex er en seksuelt overført infeksjon (STI) som er gått fra person til person ved hud mot hud kontakt, inkludert oral, anal og vaginal sex, oral herpes overføres ved kyssing og oralsex. Herpes simplex 1 (HSV-1) som oftest fører til oral herpes, herpes simplex 2 (HSV-2) som oftest fører til genital herpes, men enten belastning kan føre til enten type utbrudd. Både muntlig og genital herpes har de samme stadiene.

Prikking Stage

Den prikking stadiet er første trinn i herpes livssyklus. I løpet av denne tiden rødhet og kløe kan oppleves i området der en herpes sår eller blemmer vil utvikle seg. Området kan også hovne opp.

Blister Stage

Under blemme scenen en herpes blemme former. Den blister fylles med klare, hvit eller rød væske. Blemmer kan vises alene eller i en klynge.

Sår Stage

Den blister bryter åpen i sår eller væskende scenen. Noen mennesker synes dette stadiet smertefullt. Herpes er mest smittsom i løpet av sår scenen fordi viruset er funnet i den oser væske. Men kan herpes spres til enhver tid, herunder når noen har ingen symptomer i det hele tatt.

Avskalling og Healing dagsetapper

Etter en blemme sprekker åpne, en skorpe vil danne. Etter at skabb faller av, kan en annen skorpe vises under eller nye huden vil vokse. Den helbredende fasen er tiden etter at skabb har falt av. Ny hel hud vises der blemme var. Huden kan se annerledes fra resten av området, men et arr vanligvis ikke form.

Asymptomatisk Nivåer

Perioder mellom utbrudd er kjent som asymptomatiske faser. Under asymptomatisk fase er det ikke mulig å si at noen har herpes. Det er fortsatt mulig å overføre herpes i denne perioden så hvis du har genital herpes, bør du bruke en latex eller polyuretan kondom eller barriere (som en dental dam) med hvert kjønn handle for å hindre spredning av viruset til andre.

Behandling og Forebygging

Det finnes ingen kur for herpes, men behandling kan redusere antall utbrudd og deres. Herpes behandling kan redusere risikoen for å spre viruset til andre. Hvis du har en genital herpes utbrudd eller føle en kommer på, avstå fra all seksuell aktivitet. Hvis du har oral herpes og føler et utbrudd kommer på, unngå å kysse eller utføre oral sex.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------