Stilling: helse > kolesterol >

hvilke p-piller inneholder gestagenet bare?

   De fleste p-piller er kombinasjonen piller, noe som betyr at de inneholder både østrogen og gestagen. Det er noen p-piller som inneholder bare gestagen. Ofte kalles minipillen, disse progestin-only piller beskytter mot graviditet ved å hindre eggløsning og fortykkelse en kvinnes livmorhalsslimet

Brands

Følgende merker er progestin-bare p-piller foreskrevet i USA:. Aygestin, Camila, Errin, Jolivette, Micronor, Nora-BE, og Nor-QD. Alle inneholder progestin noretindron. Legen vil kunne hjelpe velge riktig pille for deg.

Fordeler

Det minipillen kan lette menstruasjonsblødning og bidra til å redusere smertefulle perioder. Fordi den ikke inneholder østrogen, fører til at progestin-only pillen også færre bivirkninger for noen kvinner.

Færre restriksjoner

progestin-only piller kan være et alternativ for noen kvinner som ikke kan ta kombinasjon piller, slik som kvinner som er 35 eller eldre og røyk, eller kvinner som har visse helsemessige problemer, herunder blodpropp. Minipillen kan også brukes av kvinner som ammer. (Kombinasjon piller er generelt ikke anbefalt for ammende kvinner fordi østrogen kan påvirke melketilførselen. )

Ulemper

Den største ulempen med den progestin-only pillen er at effektiviteten er sterkt avhengig av at det blir tatt på samme tid hver dag. Med perfekt bruk, er det progestin-only pillen nesten like effektiv som kombinasjonen p-piller. Ta minipillen kun tre timer forsinket, men setter du på en økt risiko for graviditet. Hvis du tar pillen mer enn tre timer for sent, må du bruke en sikkerhetskopi prevensjonsmiddel for de neste 48 timene. I tillegg, mens svangerskap er lite sannsynlig mens du tar progestin-only pillen, brukere av minipillen er mer sannsynlig å ha en graviditet utenfor livmoren hvis en graviditet oppstår mens du tar minipillen.

Bivirkninger

Noen kvinner opplever spotting eller blødninger mellom menstruasjonen mens du tar minipillen. Andre kvinner vil slutte å ha en periode helt. Noen kvinner kan også oppleve hodepine, kvalme eller ømme bryster.

Andre alternativer

Det finnes noen andre hormonelle metoder som bare bruker progesteron til å hindre graviditet. Disse inkluderer prevensjon skutt, fødsel kontroll implantatet, og noen iuds.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------