Stilling: helse > kolesterol >

kan en overaktiv blære føre til erektil dysfunksjon?

  

Om Overaktiv blære

Overaktiv blære er en tilstand der blæren er altfor følsom og signaler for å urinere før den er full. I noen tilfeller starter blæren gjøres ugyldig før personen er klar. Overaktiv blære er ofte referert til som urgeinkontinens, fordi tilstanden fører til en sterk trang til å urinere, kombinert med en manglende evne til å inneholde urin i blæren. Det er flere mulige årsaker til urgeinkontinens: blærekreft, blærestein, nevrologiske sykdommer og skader. Men i de fleste tilfeller, ifølge National Institutes of Health, er det ingen spesifikk årsak. Urge inkontinens kan oppstå i alle aldre, men er mest vanlig hos eldre.

Om Ereksjonsproblemer

Erektil dysfunksjon oppstår når en mann har vedvarende og tilbakevendende problemer med å opprettholde en ereksjon. Som urgeinkontinens, er erektil dysfunksjon mer vanlig hos eldre, men kan oppstå i alle aldre. Erektil dysfunksjon en gang var tenkt å være en psykologisk tilstand, men i de senere årene, har legene oppdaget tilstanden er ofte et tegn på et dypere problem. Erektil dysfunksjon kan være et tidlig tegn på hjertesykdom eller signal skade fra hypertensjon og diabetes. Nyere studier har vist menn med urge-inkontinens er like sannsynlig å oppleve erektil dysfunksjon som menn med hypertensjon, diabetes eller hjertesykdom.

Overaktiv blære og Ereksjonsproblemer

I september 2008 av "Journal of Sexual Medicine, "Debra E. Irwin, Ph. D. av University of North Carolina publisert resultatene av en studie knytte erektil dysfunksjon med urge-inkontinens. Studien gjennomført telefonintervjuer med 1004 menn-en sak gruppe av 502 menn med urgeinkontinens og en kontrollgruppe på 502 menn uten-om urgeinkontinens symptomer, seksuell aktivitet og seksuell glede. Mennene i saken gruppen viste signifikant flere tilfeller av redusert seksuell aktivitet enn kontrollgruppen. Saken gruppen var også signifikant mer sannsynlig å ha erektil dysfunksjon enn kontrollgruppen. Studien viste at forekomsten av erektil dysfunksjon i saken gruppen var det samme som for menn med andre risikofaktorer for erektil dysfunksjon.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------