Stilling: helse > kolesterol >

når man skal starte p-pille?

   Du kan velge mellom to typer p-piller: kombinasjon piller, som inneholder både østrogen og progestin, eller piller som inneholder bare gestagen. Begge typer piller kan startes når som helst i løpet av måneden, men du må vente forskjellig antall dager for pillene skal tre i kraft, avhengig av hvilken type du tar og når du begynner å ta det

Når skal Start p-piller

Du har kanskje hørt at du bare kan begynne å ta p-piller på visse tidspunkt i løpet av menstruasjonssyklusen. Ifølge Planned Parenthood, dette pleide å være en felles instruks gitt av leger, men nå legene er enige om at p-piller vil være effektiv og vil ikke skade uansett når du begynner å ta dem.

Selv når du starter piller i forhold til menstruasjonssyklusen, vil ikke endre sin effektivitet, vil det påvirke hvor raskt den kombinerte østrogen og progestin piller begynne å jobbe. Ifølge Planned Parenthood, hvis du begynner å ta kombinasjonen piller i løpet av de fem første dagene av mensen, vil de jobbe umiddelbart. Hvis du begynner å ta dem når som helst utenfor disse fem dagene, vil de ta en hel uke til å begynne å jobbe.

Den østrogen er årsaken til denne forskjellen i hvor raskt de pillene trer i kraft så hvis du tar piller som bare inneholder gestagen og har fått mensen ikke vil endre hvor snart de begynner å arbeide. Planned Parenthood sier at progestin-only piller alltid tar to hele dager til å begynne å jobbe. Du kan være seksuelt aktive før pillene tre i kraft, men du må bruke andre former for prevensjon.

I tillegg til å velge hvilken tid i måneden til å begynne å ta pillene, må du også velge hvilken tid på dagen for å ta pillene. P-piller fungerer best når de tas til samme tid hver dag. Pillene inneholder bare gestagen er spesielt følsomme for tiden endringer, og du bør ta dem på nøyaktig samme tid fra dag til dag. Når du starter p-piller, valgte en tid som alltid vil være praktisk for deg, ta hensyn til både hverdag og helg tidsplan.

Etter en graviditetstest

Du kan begynne å ta begge typer p-piller umiddelbart etter en spontanabort eller abort, og det piller som inneholder kun gestagen kan tas umiddelbart etter fødsel. Piller inneholder både østrogen og progesteron bør ikke tas før minst tre uker etter fødsel hvis du ikke ammer, og ikke før minst seks uker etterpå hvis du ammer. Den østrogen i pillene vil negativt påvirke brystet melkeproduksjonen hvis tatt til snart. Du vil ikke produsere så mye morsmelk, og melken vil være mindre sunt for barnet ditt. Etter seks uker på østrogen vil ikke lenger ha en betydelig innvirkning på morsmelk.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------