Stilling: helse > kolesterol >

tidlig utvikling mellom mannlige og kvinnelige kjønnsorganer

   Alle fostre begynner med samme seksuelle makeup. Som fosteret utvikler seg til et spedbarn, disse kjønnsløse vev begynner å endre, bli genital og interne seksuelle komponenter, distinguishably mann eller kvinne. Dette seksuell differensiering er fullført i midten av svangerskapet, og så kjønn kan ofte bestemmes når en sonogram er prefabrikkert mellom 20 og 21 ukers svangerskap

Genetisk Sex

Genetisk Sex bestemmes i det øyeblikket unnfangelsen. Dette er bestemt av X eller Y kromosom informasjon bæres av sperm. Det er kun i fravær av Y determinanten som kvinnelige seksuelle funksjoner vil form, og de hormonelle data bar i Y kromosomet er integrert i utviklingen av mannlige kjønnsorganer.

Gonadale Differensiering

The gonadale primordium, ligger på overflaten av nyre er synlig på fosterstadiet. På om den syvende uken av svangerskapet, vil dette vevet begynner å forandre, så det blir enten den kvinnelige eggstokkene eller den mannlige testis. Testiklene begynner å utskille testosteron etter den åttende uken på fosterutvikling og begynne å stige ned fra området i nærheten av nyrene mot scrotum rundt 12. uke. Ovarian differensiering begynner i den andre måneden av svangerskapet og skaper vev som kan produsere østradiol ved den åttende uken. Vevet fortsetter sin utvikling frem til ca 16 uker. Det er kroppens bevegelse fra kjønn uspesifikke gonadale peimordium å tydelig testikulær eller eggstokkvev og den resulterende hormonet sekreter som induserer eksterne genital utvikling.

Wolffian Kanaler

Wolffian kanaler, som gonadale primordium, er synlige under fosterstadiet. Disse forblir sovende inntil gonadale primordium blir seksuelt spesifikke og begynner produksjon og sekresjon hormoner. Hos kvinner i Wolffian kanalen vil begynne å forringes som snart hormon produksjonen starter. I hanner Wolffian kanalen vil begynne å utvikle seg til vas deferens og sædblæren.

Müllerian Kanaler

Müllarian kanaler, som Wolffian kanaler, forblir sovende til hormonell informasjon signaler en endring . Dersom testosteron er produsert av mannsspesifikke kjønnslig aktivitet, så Müllarian kanalene begynner å svekkes. Hvis barnet er kvinne, Müllerian kanaler begynner å endre for å danne egglederne, livmoren, og den øvre delen av vaginal kanalen.

Ytre Genitals

I begge kjønn eksterne kjønnsorganene se det samme før etter den niende uken av svangerskapet. I hanner vaginal plakk danner prostatic utricule mens kvinner blir det livmor livmorhalsen. Fallos blir en klitoris hos kvinner og en penis hos menn, og genital folder kjønnsleppene hos kvinner og pungen hos menn.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------