Stilling: helse > kolesterol >

trenger du å bruke kondom med HPV?

   Humant papillomavirus, eller HPV, er en seksuelt overført infeksjon som kan påvirke kjønnsorganer, munn og svelg. Bruke kondom vil redusere sjansene for HPV spredning mellom seksuelle partnere, men på sine egne kondomer er ikke helt effektive i å forebygge HPV. Kondomer bør brukes i forbindelse med vaksiner for å forebygge HPV spre

Når skal du bruke en kondom

Du må bruke kondom ved oral, vaginal og analsex, fordi HPV kan bli passert av noen kontakt mellom deg og din partners kjønnsorganer, og mellom munn og kjønnsorganer. HPV kan spres gjennom korte genital å genital eller munn til genital kontakt, selv når samleie ikke oppstår. Bruk kondom fra begynnelsen av alle typer sex til slutten. En kondom vil være mye mindre effektiv på å hindre spredning av HPV hvis du setter den på etter sex har allerede begynt.

De vanligste fysiske manifestasjonen av HPV er genital warts, men du må bruke kondom uansett om vorter er til stede eller ikke. HPV kan overføres, selv når ingen tegn på HPV er tilstede.

Du eller din partner kan ha HPV uten å vite det. HPV har ofte ingen synlige symptomer, og mange mennesker blir smittet av seksuelle partnere som ikke visste de var bærere. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, de fleste bærere av HPV er uvitende om at de er smittet. Selv om symptomene på HPV kan testes for, kan du ikke bli testet for HPV seg selv. Fordi du kan bli smittet med HPV mens de viser ingen symptomer, er det viktig å bruke kondom for å hindre HPV spredning selv om verken du eller din seksualpartner mistenker at du er bærere.

Vaksiner

Selv kondombruk gir en kortsiktig, semi-effektiv metode for å forebygge HPV overføring, den mest effektive måten å hindre spredning av HPV er å få HPV vaksiner. The Centers for Disease Control and Prevention anbefaler mottar kvinner Cervarix og Gardasil vaksinasjoner, og at menn får Gardasil vaksinasjoner. Disse vaksiner bør tas mellom i alderen 10-26, og krever flere doser.

Det finnes over 40 typer HPV, og mens vaksiner som mål å hindre at typene som oftest knyttet til skadelige symptomer, gjør de ikke hindre alle typer av HPV. Selv om du og partneren din har fått vaksiner til å beskytte mot HPV, bør du likevel bruke kondom for økt beskyttelse. Den kondomer vil også bidra til å forhindre spredning av andre seksuelt overførbare infeksjoner.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------