Stilling: helse > kolesterol >

ulemper og fordeler ved en vasektomi

   Menn kan ta prevensjon i egne hender ved å ha en vasektomi. Dette dagkirurgi er trygt og vil stoppe sperm fra å komme inn i ejakulerer, gjør det lite sannsynlig at mannen skal bli far. Som tilfellet er med alle p-alternativet, har det sine fordeler og ulemper, og alle menn bør nøye veie disse forholdene før de bestemmer seg for å ha prosedyren.

Effectiveness

Kanskje den viktigste fordelen av en vasektomi er effektiviteten . Operasjonen, når vellykket, blokker rørene som gjør at sædcellene å blande seg med sæd. Dette gjør det umulig for kvinner å bli gravide under sex, selv om ingen andre prevensjon brukes.

feilrater for vasectomies er mindre enn én prosent, ifølge National Center for Bioteknologi Information hjemmeside.

Fast Recovery

Menn som gjennomgår en vasektomi normalt kan forvente å være tilbake til det normale på mindre enn en uke, ifølge National Institutes of Health. Det er sannsynlig at pasienten opplever noe ubehag i noen dager, men det er vanlig for menn som har fremgangsmåten på en fredag å være klar til å gå tilbake til arbeid påfølgende mandag.

Hevelse, blåmerker og sporadiske infeksjoner kan skje etter prosedyren, men disse er vanligvis små.

Resume Sex raskt

Menn og deres seksuelle partnere vil kunne gjenoppta seksuelle relasjoner kort tid etter en vasektomi. Dette er en betydelig fordel for enkel prosedyre. Imidlertid bør par være forsiktig og bruke en sikkerhetskopi prevensjonsmiddel som kondom til en post-operasjon test viser at det ikke er sædceller i ejakulatet.

Denne testen er vanligvis gjort etter at pasienten har hatt rundt 20 post-drift utløsninger. Hvis testen er negativ for sperm, sex uten annen prevensjon er forsvarlig for å hindre graviditet.

Permanent

En ulempe av vasektomi er dens permanency. Når prosedyren er ferdig, kan det være svært vanskelig å reversere. Dette er også noen ganger ansett som en stor fordel.

Prosedyren ofte skaper en betydelig mengde av arrvev, som kan gjøre reversering utfordrende. Når prosedyren er ferdig, er det mulig at mannen blir sterile for livet. Det er viktig, da, at menn vurderer inngrepet er sikker på at de ikke ønsker barn i fremtiden, ifølge National Institutes of Health nettside. Sperm banker tilbyr et alternativ for usikker menn som ønsker å ha en vasektomi, men dette kan bli dyrt.

Ingen STD Protection

En viktig ulempe for vasektomi er at det er ubrukelig mot seksuelt overførbare sykdommer (SOS). Menn bør fortsette å bruke kondom for beskyttelse mot disse sykdommene.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------