Stilling: helse > kolesterol >

Essure fødselskontroll enheten problemer hos kvinner

   Essure er en metode for permanent prevensjon for kvinner. . Dette gjøres ved innsetting av små metall og fiber spoler gjennom vagina, inn i livmorhalsen, og deretter gjennom livmoren til egglederne. Enheten blokkerer egglederne og fremmer dannelsen av arrvev, holde sperm fra å nå egget. Denne fremgangsmåten er ikke reversibel og krever tre måneder etter innsetting før det er effektivt. Som alle kirurgiske prosedyrer, installere Essure bærer risiko.

Feil plassering

I kliniske studier, om lag én av syv kvinner opplevd feil på plasseringen av innstikk i begge egglederne på første forsøk. På tredje-måneders oppfølging besøk, hadde fire prosent av kvinnene som fikk plassering i både rør på mikro-innleggene i feil posisjon. Feil plassering inkludert for langt eller ikke langt nok i røret, perforasjon av røret eller livmor, utvisning av mikro-innleggene fra kroppen, eller utvisning fra egglederen mens resterende i kroppen.

Pain

De fleste kvinner som ikke var under narkose rapporterte milde til moderate smerter under inngrepet. Milde til moderate smerter, kramper, og noen vaginal blødning er vanlig for et par dager etter inngrepet. Kvalme, oppkast, eller besvimelse ble også rapportert av noen kvinner.

Fluid Absorpsjon

En sjelden komplikasjon kan oppstå hvis en kvinne absorberer for mye av væsken som brukes til å utvide livmoren under plassering prosedyren. Hvis dette skjer, vil kvinner opplever pustebesvær og trenger medisiner for å kvitte seg med overflødig væske. Ubehandlet kan denne tilstanden være svært alvorlig, selv livstruende.

Kirurgisk risiko

Alle operasjoner medfører risiko. Risiko knyttet til anestesien blir brukt vil bli forklart av legen din. Kirurgiske prosedyrer bære risikoen for infeksjon. Feber, sterke smerter eller utflod eller lukt bør umiddelbart rapporteres til legen.

Graviditet

Selv om Essure er 99,8% effektiv, det er fortsatt en svært liten sjanse for å bli gravid. Ektopisk graviditet er en mulighet, dette er når svangerskapet utvikler utenfor livmoren, vanligvis i egglederen selv. Kvinner som gjennomgår kirurgisk sterilisering er mer sannsynlig å ha en graviditet utenfor livmoren hvis de blir gravide. Hvis menstruasjonen er mer enn fem dager for sent, eller en kvinne har andre grunner til å mistenke graviditet, bør hun kontakte sin lege umiddelbart. Ektopisk svangerskap kan være livstruende.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------