Stilling: helse > kolesterol >

HPV lovgivning i canada

   HPV står for humant papilloma virus, en seksuelt overført infeksjon som rammer mer enn en halv million kanadiere hvert år

HPV statistikk i Canada

Mer enn 100 typer av HPV eksisterer, og det anslås at 80 prosent av kanadiske kvinner vil oppleve noen form for HPV-infeksjon i deres levetid. HPV er vanligvis overføres gjennom hud-til-hud kontakt, og samleie er ikke nødvendig for HPV som skal overføres fra person til person.

HPV Risiko

HPV kan forårsake genital warts, og noen stammer av HPV kan forårsake livmorhalskreft. Om lag 1500 kvinner diagnostisert med livmorhalskreft i Canada hvert år, og mer enn 500 av disse kvinnene dør som følge. Nesten 100 prosent av tilfellene av livmorhalskreft er assosiert med HPV-vaksine

Tilgjengelighet

To vaksiner er tilgjengelige i Canada som hindrer sammentrekning av HPV-viruset,. De var godkjent for bruk i 2006. En vaksine, tilgjengelig for kvinner bare, beskytter mot type 16 og 18, den andre vaksine, tilgjengelig for menn og kvinner, beskytter mot typene 16, 18, 6 og 11. De vaksiner er rettet mot de stammer av HPV som er tettest knyttet til livmorhalskreft og kjønnsvorter. I Canada, har vaksiner blitt godkjent for bruk i menn og kvinner mellom 9 og 26 år. Public Health etater i Canada anbefaler at vaksinen gis til gutter og jenter i alderen 9 og 13, da vaksinen er mest effektiv før utbruddet av seksuell aktivitet.

Lovgivning

Som i 2010, ingen kanadiske lovgivning mandater levering av HPV vaksine til jenter eller kvinner. Vaksinen er helt frivillig, og at kostnaden varierer mellom provinsene. Vaksinen er tilgjengelig i hver provins gratis for jenter mellom 9 og 12. I enkelte provinser, er vaksinen administreres som en del av skolens vaksinasjonsprogrammer. For personer som ikke omfattes av deres provinsielle helseplan, som gutter og kvinner over 13 år, kan vaksinen betales ut av lommen til en pris som varierer fra $ 400 til $ 500. I noen tilfeller kostnadene kan dekkes av private helseplaner. Detaljer om dekning endre på regelmessig basis, så du bør sjekke med din provinsielle helse handlefrihet til å avgjøre om du er kvalifisert til å få vaksine dekket av provinsielle helseplan.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------