Stilling: helse > kolesterol >

endringer i libido

   Fra første til siste åndedrag, menn og kvinner opplever fenomenale endringer i libido grunn av alder, hormoner, kosthold, fysisk helse og sinnstilstand. "Libido" er et begrep som Sigmund Freud brukt for å beskrive den psykiske og primal kjøre bak all fysisk nytelse. Moderne tenkere sidestiller libido med et ønske om sex.

Libido fra barndommen til puberteten

Sigmund Freud mente at libido begynner i barndommen under en "muntlig scenen" og utvikler seg gradvis modning etapper (anal, falliske, ventetid, og genital) sammen med en persons fysiske utvikling.Pleie spedbarn utlede nytelse, menneskelig varme og næring fra morens bryst. Omtrent seks måneder, spedbarn begynner å oppdage og utforske alle deler av kroppen, inkludert deres kjønnsorganer. Barn kan berøre menige å glede eller å trøste seg selv.Endringer i libido er dramatiske i pubescent gutter og jenter i alderen 8 og 16. Hypofysen sender kjemiske signaler til testiklene til å begynne testosteron produksjonen i gutter. Økninger i testosteron er assosiert med en økning i seksuell appetitt. Østrogen, progesteron og testosteron påvirker en kvinnes sexlyst under hele hennes reproduktive liv. Mange kvinner rapporterer cravings for sex før eggløsning eller menstruasjon.

Sex Drive under graviditeten, Lactation og Menopause

Kvinner kan ha en redusert ønske om sex i første og tredje trimester av svangerskapet pga kvalme eller tretthet. Amorøse følelser kan returen i andre trimester på grunn av økt blodtilførsel til kjønnsorganene og økt følsomhet i brystvortene og brystene.Mange kvinner rapporterer om mangel på seksuell interesse for sin partner i måneder etter fødselen. Dette skyldes delvis til utgivelsen av hormonet oxytocin kort tid etter fødselen. Denne kjemiske initierer melkeproduksjonen i brystet. Hormonet infiltrerer cerebral-spinalvæske og årsaker følelse av intens mors bonding i hjernen. En ny mor kan også unngå intime relasjoner på grunn av søvnmangel.Menopausal kvinner kan ha en redusert behov for sex på grunn av synkende nivåer av østrogen og testosteron. Vaginal tørrhet, søvnløshet, natt svette eller redusert følelse i brystvortene og klitoris kan også spille en del i tap av lyst eller redusert seksuell tilfredsstillelse.

Ufrivillig hos menn

Som en mann aldre, hans testosteron og dehydroepianodrosterone nivåer nedgang . Denne mangel på mannlige androgener kalles andropause. Fallende hormonnivået resultere i redusert muskelstyrke, hukommelsestap, lav hjertefunksjon og lav sex stasjonen.

Fysiske og psykiske forhold som påvirker Libido

Noen sykdommer føre til en overdreven ønske om sex eller hyper-seksualisering. De som lider av bi-polar eller schizoaffektiv lidelser kan bli hyper-seksualisert under manisk faser av sykdommen. Kleine-Levin syndrom er en nevrologisk sove lidelse som fører til hypersexualization i noen tenåringsgutter som har syndromet.Heart eller sirkulasjons sykdommer, diabetes og auto-immune sykdommer kan alle føre til redusert libido.Liver dysfunksjon på grunn av misbruk av alkohol eller medikamenter induserer lavt testosteronnivå og forhøyet østrogen nivå hos menn.Mennesker som er deprimerte eller sinte kan trekke seg fra kontakt med andre. Andre personer kan unngå intim kontakt når du gjenoppretter fra en smertefull separasjon eller skilsmisse.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------