Stilling: helse > kolesterol >

fakta på humant papillomavirus

   Den menneskelige papillomavirus (HPV) er et virus i stand til å infisere hud og slimhinner hos mennesker. Omtrent 20 millioner amerikanere er nå smittet av HPV og 6 millioner er nylig smittet hvert år, ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC)

Genital HPV

Det finnes ca 40 ulike typer HPV som kan være seksuelt overført med genital HPV er den vanligste seksuelt overførbare infeksjoner. Disse typene oftest påvirke genitalia av menn og kvinner, men kan også infisere munn og svelg. Den type HPV som forårsaker kreft ikke forårsaker genital warts, og vice versa, i henhold til CDC.

Infeksjon

HPV smitter gjennom genital kontakt, oftest ved samleie. Sjelden, kan HPV overføres fra mor til barn under svangerskapet. Ubeskyttet sex øker risikoen for infeksjon siden flertallet av individer ikke vet de er smittet, og kan havn viruset i flere år, ifølge Illinois Department of Public Health.

Komplikasjoner

De fleste individer infisert med HPV har ingen symptomer eller problemer og infeksjonen går uoppdaget til det er ryddet av kroppen. Men, kan noen infeksjoner føre til kjønnsvorter og livmorhalskreft. Sjelden, kan kreft i vagina, penis, hode og nakke utvikles, ifølge CDC.

Vaksine

Det finnes ingen behandling for HPV, men forebyggende tiltak kan tas og sykdommer forårsaket av HPV kan behandles . To vaksiner er tilgjengelige for å beskytte mot de vanligste typene av HPV. Det gis i tre separate skudd og er tilgjengelig for menn og kvinner i alderen 9 til 26.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------