Stilling: helse > kolesterol >

hva er funksjoner av hCG hormon?

   HCG står for Human chorionic gonadotropin. Dette er et hormon som er først produsert i en kvinnes kropp av morkaken rett etter et befruktet egg implanteres i livmoren. Den hCG hormonet er noen ganger referert til som b-hCG, BhCG og B-hCG. En av de mest vitale hormoner under svangerskapet, serverer hCG mange forskjellige funksjoner.

Graviditetstest

HCG brukes for å oppdage graviditet fordi det er en av de første hormoner produsert av en kvinnes kropp etter egg implantasjon. Både lab og hjem graviditetstester sjekke kvinnens urin for tilstedeværelsen av hCG. Dette hormonet kan påvises i serum 24 til 48 timer post-egg implantasjon og kan påvises i urinen et par dager etter det. Etter ca 16 uker etter at befruktede egg implantater i livmor lining nivåene av hCG når sitt laveste punkt, og kan ikke leses i rutine hjemme graviditet tester.

Corpus luteum

Den corpus luteum er ansvarlig for å produsere progesteron og østrogen og det er tilstedeværelsen av hCG hormonet i de første ukene av svangerskapet som holder corpus luteum fungerer som den skal. Den progesteron at corpus luteum produserer bevarer integriteten til Slimhinnen og fraværet av en menstruasjon for tiden en kvinne er gravid. Den hCG hormonet er ansvarlig for å stimulere corpus luteum produksjon av progesteron og østrogen til morkaken er utviklet nok til å produsere sin egen, etter første trimester.

Ttestosterone

Den hCG hormonet stimulerer testosteron produksjonen i det voksende fosteret under svangerskapet. Dette bidrar til å utvikle mannlige kjønnsorganer.

Foster og Placenta Protection

Tilstedeværelsen av hCG hormonet bidrar til å undertrykke kvinnens lymfocytter svar, noe som ville oppdage fosteret og morkaken som utenlandske i kvinnens kropp. Den hCG hormonet fører til at morens naturlige system til å ikke reagere på tilstedeværelsen av fosteret og morkaken.

High Risk Monitoring

Leger ofte overvåke hCG nivå hos kvinner de bestemmer å være å ha høy risiko svangerskap. I tidlig graviditet hvis testene ikke lest en rask økning i hCG hormonet kan det signal til leger til å bety en manglende fostervekst eller miscarraige.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------