Stilling: helse > kolesterol >

non-østrogen prevensjonsmetoder

   Velge riktig prevensjonsmiddel er avgjørende for å opprettholde et aktivt, sunt og trygt seksualliv. Noen kvinner reagerer sterkt på østrogen-baserte prevensjon metoder, noe som kan føre til ømhet og hevelse i brystene og kroppen. Noen kvinner på østrogenbehandling også opplever depresjon og andre bivirkninger. Også, i henhold til Premarin. org, kan østrogenbehandling øker risikoen for kreft. Men det er mange andre nonestrogen-baserte prevensjon alternativer.

Hormonelle prevensjonsmetoder

Ikke alle p-piller er østrogen basert. Snarere, noen inneholder bare hormonet gestagen. Da tas enkeltvis, enten i pille eller injeksjon form, inneholder denne syntetiske versjonen av naturlig forekommende hormonet progesteron få bivirkninger og kan være en effektiv metode for prevensjon. Passer for kvinner som ammer, progestin-baserte prevensjon ikke effekten morsmelk.

Intrauterin Devices (iuds)

iuds er langsiktig prevensjon enheter som holder seg inne i livmoren. Den t-formede plast sett sitter på bast av livmor. En slik spiral er Levonova, som slepp ut progestin inn i kroppen, jevning av slimet i livmorhalsen og tynning slimhinnen i livmoren, og dermed hindre sædcellene fra å invadere den eggledere. Denne prevensjonsmiddel undertrykker også eggløsningen.

Barrier Metoder

Barrier metoder inkluderer mannlige og kvinnelige kondomer, cervical caps, og membraner. Mann og kvinne kondomer fangst sperm for deponering etter sex. Cervical caps og membraner dekker livmorhalsen for å hindre sædcellene i å nå livmoren og er gjenbrukbare. Når det brukes riktig, disse metodene er effektive. Imidlertid kan uforutsette ulykker, for eksempel kondom brekkasje, forekommer.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------