Stilling: helse > kolesterol >

viktigheten av å ha en årlig celleprøve

   En årlig celleprøve kan oppdage livmorhalskreft, humant papillomavirus (HPV) og noen livmor og vaginale infeksjoner. Tidlig deteksjon av kreft og andre infeksjoner kan gjøre behandlingen mer effektiv og redusere sannsynligheten for metastase

Nød

En celleprøve kan være nødvendig dersom det er tegn eller symptomer på en sykdom. Mulige tegn på en sykdom er atypisk blødning, kløe, sår eller lesjoner og utslipp. En celleprøve kan være nødvendig for en gravid kvinne. Atferd som kan øke muligheten for en sykdom eller sykdom, for eksempel flere seksuelle partnere, kan kreve en celleprøve.

Fremgangsmåte

Testen er utført av en gynekolog. En myk børste eller skrape verktøy kalt en slikkepott er plassert på livmorhalsen, der den plukker opp celler. Cellene er undersøkt for tegn på kreft eller infeksjoner.

Outcome

Testen kan avgjøre om det er en kreft eller infeksjon tilstede. Avhengig av hva som blir testet for, ytterligere tester eller prosedyrer kan være nødvendig å verifisere resultatene. Ytterligere resultater inkluderer falske-negative og falske positive resultater.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------