Stilling: helse > kolesterol >

Hvordan forberede IUI

   Intrauterin inseminasjon (IUI) er en metode for kunstig inseminasjon hvor forberedt eller "vasket" sperm innføres direkte inn i livmoren for å øke muligheten for graviditet. Den gjennomsnittlige suksess rate for denne prosedyren, ifølge den amerikanske Graviditet Association, er 10 til 20 prosent i én syklus. (Se Referanser en. ) Par som lider av problemer som livmorhalskreft infertilitet og mannlige subfertility ofte bruker denne fremgangsmåten. Selv ikke en komplisert prosess, er noen forberedelser som du forbereder deg IUI avtale.

Hvordan Women Utarbeide


en.
Slutte å røyke som i henhold til American Society for Reproductive Medicine, kvinner som røyker har en høyere risiko for infertilitet og sigarettrøyk har en skadelig effekt på eggstokkene. (Se Resources to. ) I tillegg Fruktbarhet Center av Carolina sier at røyking kan redusere IUI svangerskap prisene til det halve. (Se Resources tre. ) Gjør andre skritt mot en sunn livsstil for å forberede kroppen din og øke sjansene for suksess. (Se Referanser to. ) Redusere eller eliminere koffein inntak og alkoholkonsum. Begynne å trene med godkjenning av legen din. Spis godt balanserte måltider, inkludert matvarer som er rike på folat, som for eksempel grønne grønnsaker og helkorn. WebMD anbefaler å ta en daglig 400 mcg folsyre supplement for å redusere risikoen for misdannelser og avvik. (Se Resources fem. ) Informer legen din om alle reseptbelagte medisiner du tar.
To.
Monitor for eggløsning ved hjelp av en over-the-counter eggløsningen predictor kit. Alternativt kan legen din foreta en transvaginal ultralyd til å overvåke for eggløsning. Dette vil gi ham en bedre oversikt over når du er klar til eggløsning som timing er en viktig faktor i IUI. Legen kan finne det nødvendig å foreskrive eggløsning-induserende medikamenter. Følg tidsplanen som foreskrevet av legen din.
Tre.
Se etter en bølge i luteiniserende hormon hvis du overvåke eggløsning hjemme. The surge er det som forårsaker et positivt resultat på testen. Planlegge en avtale for IUI så snart du ser et positivt resultat som, i henhold til fruktbarhet nettstedet Delte Journey, vil eggløsningen vanligvis skje innen 18 til 24 timer. (Se Referanser to. )
Fire.
Planlegge en avtale for injeksjon av humant choriongonadotropin (HCG) hvis du tar eggløsning-induserende medikament og det er ingen tegn til eggløsning. Dette bør gjøres en gang din syklus av medisiner er slutt, og er ment å fremkalle eggløsning. Ifølge Mayo Clinic, bør du planlegge en avtale for IUI for dagen etter injeksjonen. (Se Referanser tre. )
Fem.
Ta med en bok, musikk eller noe å holde deg opptatt mens du venter på sæden vask. Dette kan ta opptil 40 minutter å fullføre og etterfølges av inseminasjon dersom det er nok sunt sperm å gjøre det. (Se Referanser 4. )

Hvordan Menn Utarbeide


en.
Snakk med legen din om eventuelle medisiner som antibiotika du kan nå ta.

2.
Sjekk din diett og spise rikelig med matvarer som er rike på antioksidanter, som for eksempel grønnsaker og frukt for å øke sannsynligheten for sunne sædceller. (Se Resources 1. ) Avslutt røyking som i henhold til American Society for Reproductive Medicine det kan senke sædkvalitet og forårsake sædkvalitet. (Se Resources to. ) Snakk med legen din om hva som er en sunn kroppsvekt for deg og trene regelmessig for å nå eller opprettholde den.
Tre.
Avstå fra samleie i to dager før prosedyren for å fylle på sædkvalitet. Men ikke gå lenger enn fem dager, ifølge Oppnå fruktbarhet, kan det føre til en opphoping av aldring sperm. (Se referanse 5. )
Fire.
Unngå aktiviteter eller miljøer som kan redusere din sædkvalitet, for eksempel boblebad og badstuer. (Se Resources fire. ) Redusere eller unngå overdreven sykling som, ifølge Kent Hospital, kan det påvirke mannlig fruktbarhet. Hvis du skal sykle, prøve å bruke en mykere sete å forebygge nevrologiske og sirkulasjons skade. (Se Resources 4. ) Du må ikke ha tettsittende shorts, undertøy eller bukser, som kan begrense blodstrøm og reduserer produksjonen av sædceller. (Se Resources 4. )
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------