Stilling: helse > kolesterol >

farene ved jacuzziene å sperm teller

   Lav sædkvalitet er den ledende årsak til mannlig infertilitet. Når et par ønsker å bli gravid, skal den mannlige følge flere regler for å unngå nedgang i sædkvalitet. Boblebad og badestamper, stramme truser, stress, varme fra bærbare datamaskiner og tretthet kan føre til en reduksjon i sædkvalitet. Making livsstil justeringer for å unngå negativ innvirkning på produksjonen av sæd kan hjelpe deg og din ektefelle å bli gravid.

Anatomy

Testiklene, en del av mannlige pungen, produsere og lagre sperm. Temperaturen i testiklene er vanligvis flere grader kjøligere enn resten av kroppen for å opprettholde effektiv sperm produksjon. Som kroppstemperaturen stiger, holder pungen testiklene kule.

Varmeskade

Når temperaturen øker, bremser sperm produksjon. De fleste helse avdelinger anbefaler varme temperaturen i boblebad og badestamper sett mellom 102 og 104 grader. Dette mye varme kan redusere antall spermier med så mye som 40 prosent, regelmessige eksponering kan forårsake langvarig eller permanent skade på sædproduksjonen. Varm påvirker utvikle sædceller og hindrer den fra full modning. Tett undertøy bringer pungen nærmere kroppen og kan føre til at temperaturen å stige, og dermed redusere sperm count. Bærbare datamaskiner på fanget for en time kan føre til at temperaturen i pungen å stige med 2,8 grader.

Recovery

Heat skade på sædceller fra badstuer, boblebad og badestamper kan reverseres. Studier tyder på at sperm produksjonen begynner å gå tilbake til det normale i ca en uke etter siste varmeeksponering. Sædkvalitet tilbake til normalen innen ca tre måneder. For å forhindre eventuelle skader sperm, unngå overoppheting av scrotum: begrense tiden i boblebad og badestamper, løse klær laget av naturlige fibre, som bomull, silke eller ull, bruke en spesiell datamaskin rundetid desk.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------