Stilling: helse > kolesterol >

tidlig perimenopause

   Som kvinner alder i deres reproduktive liv, eggstokkene produserer mindre og mindre østrogen, forårsaker kroppen til å gå inn perimenopause. Perimenopause er den perioden kvinner overgangen til overgangsalderen, og det normalt begynner flere år før overgangsalderen begynner. Ifølge WebMD, varer perimenopause omtrent fire til seks år, men kan variere drastisk mellom kvinner

The Beginning of Change

De første årene av perimenopause kan være en vanskelig tid i en kvinnes liv. Endringer i hormonnivået noen ganger føre til frykt og forvirring, og noen kvinner opplever humørsvingninger som noen ganger forveksles med depresjon. Ifølge den nordamerikanske Menopause Society, er det viktig å fastslå om årsaken til negative følelser er perimenopausal humørsvingninger eller klinisk depresjon.

Tegn og symptomer

Kvinner i begynnelsen 30-årene til slutten av 40-årene kan oppleve perimenopause symptomer. I de tidlige stadiene perimenopause, kan kvinner oppleve liknende symptomer som de som er forbundet med overgangsalderen, inkludert ømme bryster, hetetokter, intensiverte premenstruelle syndrom (PMS), tretthet, nedsatt sexlyst, tørr skjede eller ubehag, humørsvingninger, hyppig vannlating, urinlekkasje , menstrual uregelmessigheter og søvnproblemer.

Seksualitet

Mens overgangsalderen markerer den perioden der en kvinnes kropp markerer 12 måneder uten menstruasjon, kvinner i perimenopause er fortsatt i fare for å bli gravid, ifølge US Department of Health and Human Services. Inntil kroppen ikke har produsert en periode i 12 sammenhengende måneder, har en kvinne ikke teknisk nådd overgangsalderen, og kan fortsatt bli gravid. Risikoen for å pådra Kjønnssykdommer er også fremdeles presentert så lenge en kvinne er seksuelt aktiv.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------