Stilling: helse > influensa >

Depakote bivirkninger hos barn

   Depakote brukes til å behandle mange typer anfall vanlig hos barn, samt manisk fase av bipolar lidelse. Det er også brukt til å forebygge migrene hodepine. Den generiske navnet er divalproex natrium. Generelt er Depakote godt tolerert, men som noen form for medisin, har det bivirkninger, spesielt hos barn

Fordeler

Depakote er en av de mest effektive behandlinger tilgjengelig for fravær beslag (en gang kjent som petit mal anfall) hos barn. Det er også effektivt for infantile spasmer, utløste tonisk kloniske anfall (en gang kjent som grand mal anfall) og beslag av blinkende lys.

Bivirkninger hos barn under 2 år

Barn yngre enn 2 år gammel tar Depakote har en mye høyere rate av leversvikt enn voksne eller eldre barn som tar stoffet. Risikoen er høyere for svært små barn som også tar andre beslag medisiner eller har en stoffskiftesykdom eller en hjernesykdom.

Symptomer på leverskade

Leverskade skjer vanligvis i løpet av de seks første månedene av behandlingen med Depakote. Barn opplever leverskader har symptomer som er oppkast, tap av matlyst, treghet og gul hud og øyne.

Økte nivåer av testosteron i Girls

Mange jenter eldre enn 10 som tar Depakote har uvanlig høye nivåer av testosteron. Den mest åpenbare tegnet på dette er generelt vektøkning. Et barns barnelege vil overvåke disse nivåene.

Irritabilitet

Noen barn tar Depakote opplever økt irritabilitet, men det er sjelden et alvorlig problem.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------