Stilling: helse > influensa >

hvordan å gjenkjenne når en forelder trenger hjelp

   Ingen liker å innrømme at de ikke lenger kan gjøre ting de en gang gjorde. Pensjonister kan frykte å gi opp økonomisk kontroll til sine barn. De kan frykte å bli avhengig av andre, eller verre, å måtte gi opp sine hjem. Det er tegn på at foreldre er bremse ned. Du kan hjelpe dem møte disse endringene gradvis hvis du kjenner igjen disse symptomene som de overflaten
en
Kommunikasjon-
Snakk med foreldrene dine ofte. Er talen blir sløret? Kan de sekvens arrangementer riktig som de forholder dagens hendelser? Har de famle etter det riktige ord eller navn i en setning? Kan de huske ting som skjedde for år siden, men ikke huske om de hadde frokost for to timer siden?
Note endringer i rutiner-Er mamma gjør det meste av snakkingen på telefonen nå i stedet for pappa? Er pappa skrive ut alle ferie og bursdag kort i stedet for mor?
Se på mail-er det hope seg opp uåpnet? Er det forfalt merknader ligge rundt?
To.
Observasjon-
Visit med foreldrene dine ofte. Er deres personlige utseende så velstelt som du husker-ren, presset klær, god personlig hygiene? Har de vunnet eller tapt betydelige beløp i vekt? Er de har problemer eller blir tungpustet når du utfører enkle fysiske oppgaver?
Se deg rundt sine hjem. Er det så ryddig som du husker de brydde seg om det? Er ting i god reparasjon? Se i kjøleskapet. Er det mye bortskjemt mat og lukt som de ikke synes å merke? Bo på et måltid hvis du tror det trygt. Er utarbeidelsen kunnskapsrike, er de apparater som blir brukt trygt? Er ernæring og porsjonsstørrelser tilstrekkelig? Har de tar sine medisiner som anvist?
Tre.
Deltakelse-
Share aktiviteter. Dra på shopping med foreldrene dine. Har de husker veien til butikkene? Er de å lage riktige kjøper? Kan de håndtere et kredittkort transaksjon, skriver en sjekk, teller penger og gjøre endringer?
Fire.
Utrede-
Hvis du tror de kan være et problem, snakk med deres venner og naboer.
Er dine foreldre sosialisere eller bli trukket tilbake, engstelig eller deprimert. ? Er de slippe sosiale utflukter eller grupper og aktiviteter de brukte til å nyte? Har venner lagt merke endringer i sine kjøreferdigheter?
Fem.
Ledsag forelder til legen for en sjekk-opp.
Note forhånd hvis foreldrene har vunnet eller tapt en betydelig mengde vekt. Nevn til legen noen fysiske symptomer eller smerter du har observert samt eventuelle personlighetsforandringer, tretthet eller depresjon. Ta notater på kontoret hvis foreldre har problemer med å følge samtalen. Om nødvendig, hjelpe dem å planlegge anbefalte tester. Noen apotek kan planlegge automatiske påfyll av å gjenta resepter.
6.
Utdanne-
Lær mer om problemer med aldring og foreldrene dine sykdommer eller funksjonshemninger. Lokale folkebibliotekene har mye informasjon. Universiteter eller det medisinske samfunn i ditt område opprettholde medisinske bibliotekene, ofte med en utdannet referanse bibliotekar som kan hjelpe deg.
Hvis du er i hyppig kontakt med foreldrene dine, kan du forsiktig tilby hjelp med små ting i begynnelsen. Hvis du ikke kan gjøre dette, vil kanskje noen deltid housekeeping hjelp eller mat levering hjelpe dem med å administrere. Mellomtiden kan du utdanne deg selv og dine foreldre om Medicare tjenester tilgjengelig hjemme, Sykehjem, eller velge et sykehjem. Social Service etater i din kommune kan tilby en vurdering av foreldrenes behov og foreslå eventuelle tillegg eller endringer i deres hjem som kunne hjelpe dem. Ring rådhuset eller fylke regjeringen å be om sosiale tjenester eller tjenester for seniorer. De kan hjelpe dem søke om en husmor eller hjem helsehjelp å besøke og hjelpe dem. Når tiden kommer til å ta disse avgjørelsene om hva som er best for dine foreldre, vil dere alle være forberedt.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------