Stilling: helse > influensa >

hvordan bli gravid etter at du slutter å ta p-piller

  Du kan bli gravid etter at du slutter å ta p-piller. Mens p-piller er en flott måte å hjelpe deg å planlegge din familie liv, å bli gravid etter at du slutter å ta dem kan virke litt forvirrende. Men det er faktisk ganske enkelt. Det er viktig å følge visse skritt for å hjelpe deg å ha et sunt og lykkelig svangerskap etter at du slutter å ta p-piller
. en.
Snakk med legen din om din beslutning om å slutte å ta p-piller og bli gravid. Hun kan hjelpe deg å planlegge bedre for graviditet og gi deg noen nyttige tips. Legen din kan hjelpe deg med å finne ut hvor lang tid det vil ta for deg å bli gravid og gjøre fremtidige avtaler med deg for å hjelpe deg videre. De fleste leger vil vente omtrent et år avhengig av hva som skjer. Hvis du ikke blir gravid innen et år eller 18 måneder, kan legen anbefale fertilitetsbehandling.
To.
Vent et par måneder før du prøver å bli gravid etter at du slutter å ta p-piller. Se hvordan din menstruasjonssyklus går for minst to sykluser. Hold oversikt over menstruasjonssyklusen på kalenderen din, skriv ned "mensen" eller "sykling" på hver dag du blør. Hvis du ønsker å være diskret, kan du bruke en figur eller klistremerke å merke din periode. Holde orden på mensen etter at du slutter å ta p-piller vil hjelpe deg og legen din bedre fastsette dato for unnfangelse.
Tre.
Ta en graviditetstest når du savner din periode. Venter et par måneder før du prøver å bli gravid kan også hjelpe deg med å finne ut når du er sen for perioden din, fordi din menstruasjonssyklus kan være litt annerledes ut av p-piller.
fire.
Vær sunn og fruktbar. Start tar en prenatal vitaminer mens du prøver å bli gravid. Prenatal vitaminer vanligvis inneholder folsyre, kalsium og jern. Disse næringsstoffene kan hjelpe deg å ha en sunn graviditet og baby. Unngå røyking og drikking av alkohol. Spis rikelig med frukt, grønnsaker, kjøtt, meieriprodukter og korn-et utvalg av sunn mat er et must. Drikk rikelig med vann. Reduser stress nivåer med yoga og /eller meditasjon. Bruk noe som hjelper deg å slappe av og bruke den på en daglig basis. Øvelse hver dag hvis du kan, gjør både kardio og styrketrening.
Fem.
Start prøver å bli gravid. Tenker da å prøve å bli gravide kan føre til mer stress enn nødvendig. Bare prøv når du vil og se hva som skjer. Hvis du gjør alt anbefalt og du fremdeles ikke er gravid etter seks måneder til ett år, bør du planlegge en avtale med legen din for å se hva mer du kan gjøre.

Tips og advarsler


 • Du kan bli gravid så snart den første dagen du slutter å ta p-piller. Vent til du har fullført en prevensjonspille pakken for å slutte å ta dem for å unngå midt-syklus blødning.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------