Stilling: helse > influensa >

å pleie et lykkelig familieliv med Ayurveda

   Når vi snakker om familie tenker vi på våre foreldre, søsken og ektefeller. En familie, derimot, er ikke bare en gruppe personer koblet sammen med nært slektskap, slektskap eller co-bolig alene. Det må ha for å være en sunn koordinering og en undertone av ekte kjærlighet og hengivenhet mellom og mellom hvert medlem av familien
en.
The Modern Family
Den moderne tid med sin fartsfylte liv har tatt sitt toll på familiens liv for folk flest . Etter dagens harde arbeid folk sitter igjen med nesten ingen tid til å snakke med andre medlemmer av familien. Dette har skapt en slags kunstig barriere mellom hverandre. Resultatet er fullstendig ikke-samarbeid og incongruence-sønnen ikke vet hvor hans far kommer neste morgen, eller moren ikke er klar over sin datters største dagen på skolen neste dag. Det finnes også eksempler på en "familie" av fire leve sammen som naboer i separate rom, med enkelte TV-apparater, bad og garderober!

Den store familier av yore bestående foreldre, barn og besteforeldre har utartet til å danne mindre "kjernefysisk familier, eller enda verre, single-forelder familier. Den langsomme nedgang på kjærlighet, samhold og forståelse mellom mennesker har gitt opphav til slike queer situasjoner. I en enkelt-foreldre familie bestående av sønn og mor, for eksempel, har moren til å ordne for alle familiære behov som omfatter matlaging, vaktmester, barnevakt, emosjonell støtte og økonomisk støtte som betaler deg for dagligvare regninger, klesvask regninger, hjem leier, transport overheads, medisinske utgifter og fremtidige besparelser. Dette holder moren overmåte opptatt og tar fra henne det viktigste aspektet ved bo-helse og lykke.
Lignende er tilfelle med andre små familier. De holder på å samle midler for å nyte hver eneste luksusen av verden, men ikke klarer å oppnå det evige gleden utledet fra en frisk kropp, sinn og sjel forskanset i en lykkelig familie. En stor, gjensidig koblet familien, på den annen side, oppfordrer sunn arbeidsdeling for næring og gjensidig nytte.
Det finnes mange eksempler på kjeltringer, fanger, voldtektsmenn, svindlere og røvere som hadde valgt banen av vold og forsmedelser bare fordi de ikke får en sunn familie som delte en hjertelig forhold blant sine medlemmer i sine formative år. Akkurat som veldedighet begynner hjemme, starter forakt også hjemmefra. Familien der et barn er født fungerer som den første og den viktigste lærer for de svært lettpåvirkelige sinn til barnet.
Derfor er det svært viktig at vi gir oss selv en sunn familie som binder hvert medlem harmonisk gjennom en ledning av gjensidig forståelse, kjærlighet og samarbeid og fører en person mot veien for evig helse og åndelighet.
to.
En ayurvedisk Perspektiv
Heldigvis, gamle tekster fra den 5000 år gamle indiske system for medisin, Ayurveda har en løsning for å bygge opp en lykkelig familie. Ayurveda ser familien som en forlengelse av ulike aspekter ved et menneske på mikro-nivå. Forstå funksjonene til de ulike delene av et menneske vil hjelpe oss å enkelt forstå den ideelle funksjoner hvert medlem av familien. La oss utforske.
Ifølge Ayurveda, en persons oppførsel og generelle utsiktene er en manifestasjon av hans eller hennes å være på alle fem nivåer-kroppslig, mental, sensuelle, emosjonelle og åndelige. Ulike aspekter av livet co-eksisterer inne i mennesket og arbeide sammen i harmoni for å kjøre ulike livsprosesser. Mennesket er konglomerat av Sharira (kroppen), Gyanendriya (de fem sansene-øyne, nese, tunge, ører og hud), Karmendriya (de fem sansene arbeider-stemmebåndene, hender, føtter, kjønnsorganene og anus), buddhi (intelligens), Atma (sjel) og Ahamkara (ego). De fem sensoriske fakulteter Gyanendriya hjelpe mennesker å se, lukte, smake, høre og føle. De fem Motoren fakulteter Karmendriya hjelpe oss til å snakke, gripe, flytte, formere og eliminere.
Når hver av de individuelle elementene samarbeider mellom hverandre i harmoni, er mennesket betraktet som sunt på alle fem nivåer- kroppslig, psykisk, sensuelle, emosjonelle og åndelige. Et avvik snikende i noe enkelt element sender hele systemet i disharmoni. Her vil jeg gjerne sitere et eksempel.
Vi ofte befinner oss fortærende vår favoritt rett selv når vi akkurat hadde avsluttet vår viktigste retters måltid og vi er ikke sulten. Dette er et klassisk eksempel på fôring våre sanser på bekostning av taxing kroppen vår. La meg nå forklare det på et grunnleggende nivå.
Tre.
Tenk deg at du liker kaker, og pga din overvekt lidelse leger har rådet deg mot å spise noe som gir ekstra kalorier. Din mann kjøper et par kaker for noen gjester som kommer neste dag. Tenk deg at du plutselig oppdager kaken oppbevares inne i kjøleskapet og spiser det selv etter en stram middag. I dette tilfellet, var to av dine Gyanendriyas (øyne og tunge villig til å spise) ikke opptrer i harmoni med orgelet i kroppen (magen ikke er villig til å akseptere noe mer mat). Mens magen var full og innhold, og ønsket ikke noe mer mat, så øynene kaken og tungen lengtet etter det. Som et resultat av sinnet beordret hender å holde kaken og sett den inn i munnen.
Denne forekomsten av utter disharmoni mellom de ulike bestanddelene av kroppen din vil overbelaste magen i fordøyelsesprosessen, produserer Ama (toksiner) i stedet for sunne Ojas (vital væske). En kropp med giftstoffer inne er bundet til å avle alle slags Dosha ubalanse. Dosha refererer til de tre biologiske energier av Vata, Pitta og Kapha. En ubalanse i disse elemental kombinasjonene er den direkte årsaken til fysiske sykdommer og lidelser.
En annen illustrasjon kan bli når vi blir oppslukt i å se vår favoritt TV-show og holder på å undertrykke trangen til å urinere på tross av faktum at vår blæren er full. Det viser ubalansen mellom en Gyanendriya (øyne som ønsker å se på TV) og vår Sharira (kroppen som ønsker å lette seg av). Ved inneholder naturlige drifter, ifølge Ayurveda, er vi faktisk invitere akkumulering av giftstoffer inne i kroppen som gir opphav til Dosha ubalanse, og til slutt plager.
Det samme prinsippet kan enkelt utvides til en familie . Medlemmene i familien kan være analogised til de ulike elementene i menneske. Hvis det er en kommunikasjon gap eller en ubalanse mellom to medlemmer av familien, er det bundet til å skape problemer i det lange løp, noe som resulterer i en usunn eller ødelagt familien.
fire.
The Making av et Happy Family
Går av ovennevnte diskusjonene vi trenger små finjustering i vårt forhold til et bedre familieliv. Siden ingen av familiens medlemmer er fysisk eller ellers like, har den arbeidsdelingen som skal avgjøres med tanke på egenart, situasjoner, styrker og svakheter ved hvert enkelt medlem. Avgjørelsen skal tas etter skyldes samråd med hvert medlem.
Innledet lykke i familien din er enkel. Bring i noen endringer i livet ditt på de fem nivåene nevnt elesewhere i artikkelen og du har en lykkelig familie! Disse endringene omfatter etter en balansert, naturlig kosthold, som omfatter en ren-de-sansene morgen ritual som involverer rengjøring av øyne, nese, tunge, ører og huden, å velge en livsstil som ligger så nær som mulig og i harmoni med naturen; tilbringe litt tid alene og introspecting om fordeler og kjegler av ens handlinger og fôring sjelen ved å involvere oss i noen veldedighetsarbeid.
spre budskapet om unstinted kjærlighet alene øker sammenhengende kreftene som binder en familie sammen. Elsk din familiemedlemmer som de er og ikke forvente noe i retur. For, når vi kan forvente noe i retur for vår kjærlighet vi faktisk legge en verdi å elske vår og dette benekter selve formålet med kjærlighet. Bare fordi vi er stadig mer hatsk og ondsinnede, har vi startet å fremmedgjøre oss fra mennesker og finne trøst i vennskapet med kjæledyr som hunder, katter, papegøyer og til og med slanger! Selv om dyrehold er svært merkbar, er det ynkelig å bli venn med kjæledyr bare fordi ingen mennesker er vennlige nok!
Så kommer deling-it lærer ulike medlemmene av familien å holde sammen og nyte hverandres selskap. For eksempel kan alle medlemmene har en felles TV for å se et interessant program sammen. Alle medlemmer kan dele sine måltider sammen. Det er alltid godt å minst spise sammen som dette gir mye tid til å utveksle høflighetsfraser.

Det er en enda enklere måte å gjøre dette. Og det er ved å følge en lett-å-øve ayurvedisk livsstil regime som kan bli etterfulgt av ett og alt, uten å måtte ta en del av tiden ut av deres travle liv timeplan. Dette er Jivananda for deg! Du kan få flere detaljer om Jivananda Lifestyle regime her. Ved å vedta Ayurvedic prinsipper i livet hvis hvert medlem av familien oppnår lykke fra hele familien er bundet til å stråle med evig lykke. La våre fremtidige human-f
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------