Stilling: helse > influensa >

hvordan å forberede seg til våren som per ayurveda

   Ayurveda bruker fem typer evaluerende verktøy, kjent som pancha nidana, til å diagnostisere sykdommen. Pancha betyr «fem», og nidana er "diagnostiske metoder. " Dette er årsaken (nidana), foreløpige tegn (purva Rupa), symptomer (Rupa), utforskende metoder (upashaya) og sykdomsutvikling (samprapti).

pancha nidana foredler en diagnose i tilfeller der en enkelt utløsende faktor (nidana) kan skape en rekke forskjellige sykdommer. For eksempel fører til forverring av vata åtti ulike typer sykdommer. Generelt er det ikke tilstrekkelig å vite bare årsaken til sykdommen, i dette tilfellet forverring av vata dosha. Kjenne ulike typer vata, er det viktig å skaffe informasjon om dosha type, kropp kanaler (srotas), vev (dhatus) og systemer som er involvert i patogenesen av den aktuelle sykdommen. Bare implementere en "anti vata" terapi kan ikke permanent utrydde alle vata relaterte lidelser, hvis den andre berørte faktorene har blitt oversett
en
The Pancha Nidana
Nidana -. . Den utløsende faktoren
Nidana er den sykdomsfremkallende faktor. Diet, livsstil eller ytre faktorer som miljø-variasjoner (høy varme, kulde eller regn), skader eller andre faktorer som forstyrrer doshas regnes nidana. Hvis vi vet at visse matvarer eller spesielle aktiviteter forverre en dosha vi kan unngå de utløsende og utløsende faktorer og forebygge manifestasjon eller tilbakefall av sykdom.
I Ayurveda, nidana parivarjana eller «unngå årsaken" regnes som den første linjen av behandling i de fleste sykdommer. For eksempel, unngå tunge, søte matvarer og stillesittende livsstil er første skritt mot helbredelse for diabetes
Purvarupa -. Den Foreløpige indikasjoner
Purva Rupa er foreløpige tegn på sykdom. Disse symptomene vises før selve utbruddet av sykdom, og er varselsignaler på at sykdommen snart kan manifestere. Hver sykdom har bestemt foreløpige tegn. Hvis det er noen forvirring om en spesifikk diagnose som oppstår på grunn av lignende symptomer eller årsaksfaktorer, så purva rupas må vurderes. For eksempel, i tilfelle av epilepsi, de purva rupas inkluderer halvmørket på visjon, særlig lukt eller smak blir fremtredende, og et bankende smerte i hele kroppen
2
Rupa -. . Den Symptomer
Rupa, eller symptomer på en sykdom, tyder på selve utbruddet av manifestasjonen prosessen. Når Rupa vises, blir sykdommen mer uttalt med tydelig og klart definerte symptomer. The Rupa kan betraktes som avansert form for advarselen tegn (purva Rupa). Alvorlighetsgraden og antall symptomer til stede gi legen indikasjoner på fysiske konsekvenser, kan muligheten for kur og hvor lenge healing tar
Upashaya -. Exploratory The Treatment
Det er visse sykdommer som har identiske årsaker, foreløpige tegn, og symptomer. For eksempel kan feber være et symptom av tyfus, malaria eller lungebetennelse. I antikken, da moderne vitenskapelige tester teknikker ikke eksisterte, var en spesifikk diagnose hjulpet av upashaya. Dette innebærer å undersøke og eliminere spesielle sykdommer gjennom kosten, naturmidler eller fysiske terapier som kan bidra til å gjøre en eksakt diagnose.
For eksempel i tilfellet med feber, legen kan prøve forskrivning kinin for å se om symptomene blir lindret . Hvis det reduserer alvorlighetsgraden av symptomene, bekrefter det at pasienten har malaria. Hvis kinin gjør ingen forskjell, kan malaria bli eliminert som en av de potensielle sykdommer. På samme måte kan endring i kostholdet bli anbefalt av en lege for å bekrefte en mening om en mistanke diagnose.
3
Samprapti -. utvikling av sykdommen
Samyak betyr "riktig" og prapti er Samprapti er å få riktig kunnskap om veien "for å få. " av sykdom manifestasjon. Dette gir full kunnskap om sykdomsutvikling, med start fra årsaken, den doshas involvert og stedet der forverret doshas er akkumulert (dooshya). Alle de kroppslige endringene som skjer fra tidspunktet for eksponering for årsaksfaktorer, til selve utbruddet av sykdommen og dens manifestasjon er plassert under denne kategorien.
Fordeler med pancha nidana
I tillegg til å identifisere art, plassering og behandling av sykdom, bidrar pancha nidana også i forebygging av sykdom, da det gir en forståelse av årsaker (nidana). Unngå eller ta visse forholdsregler hindrer eksponering for spesifikke faktorer som skaper sykdom.
Samme måte, hvis vi har kunnskap om den foreløpige tegn og symptomer på en bestemt sykdom (purva Rupa og Rupa), tiltak for å bekjempe Sykdommen kan implementeres på det stadiet, før sykdommen har faktisk manifestert.
På samme måte, det utforskende behandlinger (upashaya) og sykdom veien (samprapti) gir en grundig forståelse av spesifikke aspekter av sykdommen, og tillate oss å forbedre behandlingen regimer for å sikre at vaksinen er permanent.
Kunnskapen om pancha nidana er derfor verdifullt i diagnostisering av sykdommer, spesielt de med lignende funksjoner. En grundig anvendelse av disse diagnostiske teknikkene bistår i å bestemme rett behandling til permanent kurere sykdommen.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------