Stilling: helse > influensa >

blindtarmbetennelse symptomer hos barn

   Ifølge Journal of American Medical Association (JAMA), er blindtarmbetennelse mindre vanlig hos barn under seks år enn det er hos eldre barn og voksne, men det er ikke uhørt. Uansett hvilken alder barnet er, ta hensyn til klager og tegn på magesmerter og feile på siden av forsiktighet hvis barnet har en alvorlig magesmerter som ikke går bort

trenger Du:
Sugar-fri tyggegummi.
Kamille te.
Milk.
Mandler.
Apple.

biologi

I vedlegget er en liten, finger-lignende organ som festes til tykktarmen. Ligger i nedre høyre kvadrant av abdomen, serverer vedlegg ingen identifiserbar hensikt og med mindre det blir smittet, går det ubemerket. Den delen av vedlegget som møter tykktarmen er et åpent rør. Sjelden kan en liten mengde avføring seg fast i åpningen av vedlegg og stivne, resulterer i blokkering, hevelse og infeksjon. I noen tilfeller, leger ikke klarer å finne årsaken til den infiserte orgelet.

Initial Symptomer

En ungdom kan klage over kramper eller en sløv smerte rundt navlen som strekker seg nedover, mot høyre side av magen. En yngre barn kan holde magen, krølle meg sammen og gråte. Kvalme eller oppkast kan følge med smerter, noe som gjør foreldrene tror magen influensa eller matforgiftning er den skyldige. I tillegg kan en lett feber og diaré være til stede.

Progresjon

Som barnets blindtarmbetennelse fortsetter å hovne opp, blir smertene intense. Hos barn under to år, ukontrollerbar gråt og en hoven mage kan være til stede. Siden disse er også symptomer på andre alvorlige lidelser, er umiddelbar medisinsk behandling avgjørende. Eldre barn kan være i stand til å uttrykke graden av smerte. Løpet av én til tre dager etter start av barnets symptomer, en infisert vedlegg kan revne, spre smitte inn i bukhulen. Hvis dette skjer, kan barnets feber pigg.

Diagnose

Symptomer av appendisitt i et barn er et medisinsk nødstilfelle. En infisert vedlegg ikke vil gro av seg selv og legen din vil ønske å planlegge operasjon så snart som mulig å fjerne det før det sprekker. Når barnet fyller sykehus eller klinikk, vil legen utføre en abdominal eksamen, og han kan bestille en CAT scan, røntgen, blodprøver og urinprøve for å fastslå om vedlegg er infisert.

Komplikasjoner

En betent appendix kan sprekke hvis det ikke blir fjernet. Når dette skjer, blir situasjonen mer farlig som smitte fra den sprukket blindtarm sprer seg i bukhulen. Med moderne antibiotika behandlinger, er en sprukket blindtarm vanligvis lar seg behandle, selv om det fortsatt kan være en dødelig komplikasjon.

Prognose

Kirurgi for å fjerne en betent appendix er relativt enkel og barnet kan forlate sykehuset i løpet av to eller tre dager med instruksjoner om hvordan å komme seg hjemme. Hvis vedlegget sprukket før operasjonen, vil barnet være på sykehuset inntil legen mener infeksjonen er under kontroll.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------