Stilling: helse > influensa >

hvordan helbrede en forstuet ankelen?

  

Hva er en forstuet ankel

En forstuet ankelen er en skade som oppstår når store mengder direkte eller vridning kraft. ? brukes på articular overflaten av ankelen, forårsaker bein å flytte ut av sin normale stilling. En forstuet ankel krever så mye kraft som en forvridning er nesten aldri funnet uten følge av en slags brudd. Selv uten et brudd på forvridning kan gjøre mye skade på området, spesielt til leddbånd og ledd. Dette vil vanligvis ta en betydelig mengde tid å helbrede.

Skilt

Tegn på en forstuet ankel kan omfatte smerter i lokalisert området, ankel deformitet, ømhet ved berøring, manglende evne til å bære vekt og betydelige hevelser. Disse tegnene betyr ikke nødvendigvis at du har en forstuet ankel. Fram X-stråler kan gjøres av anteroposterior, laterale og skrå utsikt, er det vanskelig å konkret avgjøre om ankelen er forstuet.

Behandling

Behandling er første del av helbredelsesprosessen. Uten umiddelbar behandling, blodkar og nerveender som er fanget i forvridning kan bli permanent avskåret fra blodtilførselen. Dette kan føre til alvorlig iskemisk og avaskulært nekrose i området. Først må legen flytte benet til riktig posisjon, i hovedsak sette benet på plass igjen. Når benet er satt tilbake på plass, vil legen vikle området i en glassfiber støpt eller splint for å sikre at skjelettrestene på plass før den har hatt en sjanse til å helbrede.

Hvordan det gror

Den helbredende av en forvridning i stor grad har å gjøre med celler som kalles fibroblaster og osteoblaster. Disse fibroblaster er kollagen fibre som kroppen produserer, noe som i sin tur gjøre og reparere bindevev (for eksempel leddbånd) av kroppen din. Når leddbånd er skadet, sender hjernen signaler til fibroblastceller til hodet til det berørte området og formere seg. Som de formere de leges det berørte området ligament i forvridning. Siden de fleste dislokasjoner er også ledsaget av benbrudd, er osteoblaster også nødvendig for at healing prosessen. Osteoblaster ligner på fibroblaster, bortsett stedet for å opprette nye bindevev de oppretter bein. Når et bein er brukket eller brukket, sender hjernen signaler til osteoblaster til hodet til det berørte området, formere seg og reparere benet. Så lenge benet har vært satt tilbake på plass, bør osteoblaster og fibroblaster kunne helbrede benet tilbake til sin opprinnelige tilstand. Men hvis beinet ikke er tilbakestilt i tide, kan de to cellene ende opp healing benet inn i feil sted, forårsaker ytterligere problemer i fremtiden.

Physical Therapy

Når den nye bein og ligamenter har blitt produsert av osteoblaster og fibroblaster, må det nye vevet styrkes. Dette gjøres gjennom fysioterapi. Fysioterapi introduserer langsomt arbeid og stress på den nye vev for å hjelpe dem styrke og gjenvinne sin fleksibilitet. Uten denne prosessen, kan skaden være lett utsatt for forvridning på et senere tidspunkt.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------