Stilling: helse > influensa >

hvordan utvikle en flat vorte?

  

Hva er en Flat Wart?

En flat vorte, også kjent som verruca plana, er en vanlig vekst som oppstår når kroppen kommer i kontakt med humant papillomavirus (HPV) og blir infisert. Selv om ikke svært smittsomt, kan disse vortene fremdeles vanlig spres, og kan ta opptil 2 til 3 år å gå bort på egen hånd. I de fleste tilfeller, flat warts er harmløse. Men i noen tilfeller kan de bli kløende eller sår, spesielt hvis tuklet med.

hvordan det utvikler

En flat vorte utvikles når en pause i huden kommer i kontakt med HPV. Den HPV inn i huden og forårsaker den ytre huden blir tykkere enn huden rundt. Dette gir utseendet på en flat, avrundet vorte. Etter den første infeksjonen, kan det vorte lett spre seg til andre områder av ansiktet eller på resten av kroppen, spesielt hender, ved berøring.

Hvordan den sprer

Selv om ikke svært smittsomt, flat warts kan fortsatt spres fra person til person ved å berøre overflaten av vorte, og deretter ta en del av kroppen som har et åpent sår, eller i noen tilfeller ved å berøre en gjenstand som nylig ble rørt av noen som er smittet. Barbering eller riper kan spre seg og multiplisere vorter på den allerede smittet person. Vorter kan spres seksuelt mellom partnere, og kan også spres gjennom felles bruk av håndklær.

Behandlingsmetoder

Det er mange behandlingstilbud for vorter. Generelt, slik at vorten til å gå bort av seg selv er det beste løpet av handlingen. Hvis vorten er spesielt plagsomme, kan ulike tiltak iverksettes. Over-the-counter medisiner som inneholder store mengder salisylsyre kan bidra til løse opp vorten, mens vanlige fryse spray fungerer, men ikke når infeksjonen involverer mer enn noen få vorter. I noen tilfeller, selv duct tape igjen på huden i noen dager kan være i stand til å fjerne vorter. Men i alle disse metodene, er sjansene for arrdannelse eller skader huden er høye.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------