Stilling: helse > influensa >

effekter av røyking under svangerskapet

   Mange lurer på om effekten av røyking under svangerskapet. Pakker sigaretter inneholder en generell advarsel om at røyking under svangerskapet kan være farlig, men advarselen angir ikke de mange alvorlige helsemessige risikoer som kan føre til. Kvinner som velger å røyke under svangerskapet satte sin ufødte babyer med stor risiko, og de helsemessige konsekvensene kan bli livslang utfordringer for barnet

Betydning

Røyking under svangerskapet er farlig for den voksende fosteret. Den sigarettrøyk fratar fosteret av nødvendig oksygen, noe som kan påvirke utviklingen av fosteret. Dette er potensielt skadelig for barnets hjerte og lunger. Røyking kan frata barnet av oksygen for å overleve fødselen, resulterer i en dødfødsel. Røyking under svangerskapet har også vært knyttet til langsiktige helsemessige konsekvenser at barnet må håndtere gjennom hele hans liv, slik som astma eller medfødt hjertefeil.

Effekter

Barn født av kvinner som røykte under svangerskapet kjøre en høyere risiko for å utvikle astma. Astma er en kronisk sykdom uten kur. Det kan bare administreres. Barnet trenger å bli på året rundt medisinering for å sikre at hun kan puste. Røyking under svangerskapet har også vært knyttet til oppmerksomhet-underskudd hyperaktivitet (ADHD), som er en tilstand som gjør det vanskelig for barnet å fokusere. Mange barn med ADHD trenger året rundt medisinering for har evne til å fokusere og kontrollere sine impulser.

Størrelse

Røyking under svangerskapet kan påvirke størrelsen på fosteret, slik at barnet skal bli født for tidlig eller med lav fødselsvekt. Babyer født til røykere kjøre en høyere risiko for å dø under fødselen prosessen. Mange av disse babyene er født med store hoder i forhold til kroppen sin. Dette er fordi kroppen fokuserer på å gi nok oksygen til å utvikle hjernen på bekostning av lemmer. Lemmene fange opp etter at barnet har bedre tilgang til oksygen etter fødselen. Lav fødselsvekt babyer kjøre en større risiko for å utvikle en rekke helseproblemer.

Hensyn

Selv om en kvinne har vært røykfrie i den tidlige deler av svangerskapet, røykeslutt vil ha en positiv effekt på det voksende fosteret. Stoppe røyking før tredje trimester reduserer sjansene for å føde en lav fødselsvekt baby. Også kutte ned på antall sigaretter røykt hver dag vil potensielt redusere negative effekter på fosteret.

Advarsel

Røyking under svangerskapet fører til at babyen til å være mye mer utsatt for krybbedød (SIDS). Selv om babyen overlever fødselen prosessen og ikke gi etter for krybbedød, kan barnet bli møtt med en levetid på kamper, inkludert astma, ADHD og hjerte problemer. Disse problemene er utfordrende for både barnet og foreldrene fordi, i barndommen, må det overordnede håndtere alle medisiner for disse helsespørsmål. Barnet betaler en høy pris for mor å røyke under svangerskapet.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------