Stilling: helse > influensa >

helsemessige grunner til å slutte å røyke

   Røykeslutt har umiddelbare og livslang fordeler for helsen. Siden 1964 Surgeon General's rapport identifisert røyking som en årsak til mange sykdommer, har forskning vist at det å slutte kan bedre helsen ved å reversere den økte risikoen for kreft, hjertesykdommer og slag, og redusere risikoen for infeksjoner, øye og tenner problemer, og lav . fødselsvekt hos babyer

Betydning

Røyking negativt påvirker helsen til hvert system i menneskekroppen. Gravide kvinner som røyker negativt påvirke helsen til deres ufødte barn. Ifølge American Lung Association, er røyking ansvarlig for nesten 20 prosent av alle dødsfall hvert år, fører til 90 prosent av lungekreft tilfellene, og øker risikoen for hjertesykdom og slag, som var den første og tredje viktigste årsakene til dødsfall i amerikanere i 2005, reduseres med henholdsvis.

Typer

Ifølge American Cancer Society, røyking øker hyppigheten og alvorlighetsgraden av sykdommer som forkjølelse og influensa, og kroppens immunforsvar. Røyking kan påvirke hjernen og forårsake humørsvingninger og vanedannende atferd. Røyking er en primær årsak til tannkjøttsykdom og kan forårsake magesår, infertilitet og spontanabort. Ikke-røykere har sunnere babyer enn røykerne.

Time Frame

Røykestopp har både umiddelbare og langsiktige positive effekter på helsen. Ifølge American Cancer Society, innen 20 minutter slutte å røyke, blodtrykket tilbake til normalt nivå. Ett til ni måneder etter avslutte, lunge og immunitet funksjoner øke. Fem år etter røykeslutt, er risikoen for hjerneslag det samme i som en person som aldri har røykt.

Funksjoner

Stoppe røyking ikke bare forbedrer helsen til de røyker, men kan også forbedre helsen til folket rundt røyker. Ifølge 2006 Surgeon General's rapport, mødre som slutter å røyke reduserer risikoen for deres baby dø av krybbedød (SIDS). Foreldre som slutter å røyke kan se forbedring hos barn som lider av astma eller andre pustevansker lidelser.

Hensyn

Stoppe røyking kan være vanskelig, spesielt for tunge røykere eller personer som har røkt i lang tid. Humørsvingninger, søvnproblemer og depresjon kan skyldes nikotin tilbaketrekning. Mange produkter, inkludert medisiner, tannkjøtt og patcher kan redusere disse symptomene og hjelpe folk slutte å røyke.

Misforståelse

Mange mennesker unngår å slutte å røyke på grunn av troen på at de vil få en stor mengde vekt etter avslutte. Ifølge American Cancer Society, folk som slutter å røyke får et gjennomsnitt på mindre enn 10 pounds. Helserisikoen ved å fortsette å røyke er høyere enn helserisikoen ved en liten vektøkning.

Fordeler

De helsemessige fordelene ved å slutte å røyke begynner umiddelbart og vare livet ut. Ifølge 1990-Surgeon General's rapport, innen dager etter avslutte, har tidligere røykere mer energi. Skadet nerver i nese og munn vokse tilbake og forbedre sanser av smak og lukt. Røykeslutt hjelper stemmen din tilbake til normalt, og kan forbedre utholdenhet av sangere og høyttalere. Uavhengigheten fra å være kvitt en vanedannende vanen kan bedre mental helse også.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------